شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
پلاسما تراپی برای درمان ریزش مو

پلاسما تراپی (تزریق PRP) برای درمان ریزش مو؛ افسانه یا واقعیت؟

اگر مدت زیادی است که با ریزش مو دست و پنجه نرم می‌کنید احتمالا در جستجوی تکنیک‌ها و روش‌های درمانی‌ای هستید که قسمت‌های کم‌ مو را هدف قرار بدهند و قوه رشد را به موهایتان بازگرداند. حدود ۲۵ % از آقایان و ۱۰% از خانم‌ها به نوعی طاسی با الگوی مردانه مبتلا هستند. این عارضه می‌تواند در سنین نوجوانی یا جوانی دامنِ بیمار را بگیرد؛ اما به‌طور معمول و غالب، پس از ۵۰ سالگی خود را نشان می‌دهد.

امروزه بیش از پنجاه درصد از آقایان بالای پنجاه سال دچار طاسی هستند. اما پژوهشگران اخیراً یک روش جدید درمان را برای ریزش مو توصیه کرده‌اند که “تزریق prp یا تزریق پلاسمای غنی از پلاکت” نام دارد و می‌تواند قوه رشد را به فولیکول‌ها بازگرداند. تاکنون هیچ‌گونه عوارض جانبی حادی برای این روش درمان مشاهده و شناسایی نشده‌است؛ و پس از آن، بیمار صرفاً یک احساس درد خفیف در نواحی تزریق خواهد داشت.

از حدود ده سال پیش، پزشکان از تکنیک پلاسما تراپی برای تسریع روند بهبود جراحات در بافت‌های هم‌بند و پوست (پس از سوانح یا عمل‌های جراحی) استفاده می‌کرده‌اند.

در این روش، یک متخصص از بیمار مقداری خون می‌گیرد و با استفاده از دستگاه سانتریفیوژ پلاکت‌ها و پلاسما را از هم جدا می‌کند. پس از آن، پزشک پلاسما را به عمق پوست تزریق می‌نماید تا روند بهبود آغاز شود. در این زمان رگ‌های خونی به تدریج ترمیم می‌شوند، سلول‌ها شروع به رشد می‌کنند و فرآیند تولید کلاژن تحریک و تسریع می‌گردد؛ در نتیجه، زخم‌ها و جراحات با سرعت بیشتری بهبود پیدا می‌کنند.

چندین سال بعد، پژوهشگران طی تحقیقات مختلف به این نتیجه رسیدند که غلظت بالای پلاکت در سلول‌های پلاسما می‌تواند مرحله (یا فاز) رشد را در چرخه تکامل مو طولانی‌تر کند و به این ترتیب، به رشد موها کمک نماید. پس از حصول این نتیجه، پزشکان به تدریج به استفاده از تکنیک پلاسما تراپی در حوزه درماتولوژی روی آوردند و به بازده‌ مطلوبی نیز رسیدند.

در روش پلاسما تراپی، پزشک پلاسما را (که از خون خود بیمار استخراج شده‌است) به عمق پوست سر در ناحیه‌ای که دچار ریزش مو شده‌است، تزریق می‌کند. هر دوره درمان شامل سه مرتبه تزریق است که میان هر مرتبه حدود یک ماه فاصله لحاظ می‌شود؛ پس از آن نیز بیمار تا دو سال، هر سه یا چهار ماه یک‌بار، باید برای تمدید تزریق به مطب پزشک مراجعه کند. برنامه و تعداد دفعات تزریق پلاسما به مشخصه‌های ژنتیکی، الگو و میزان ریزش مو، سن و وضعیت هورمون‌ها در بدن شما بستگی دارد.

از آنجاییکه تکنیک “تزریق پلاسما برای درمان ریزش مو” یک عمل زیبایی محسوب می‌شود، شرکت‌های بیمه هزینه آن را تحت پوشش قرار نمی‌دهند.

برتری روش پلاسما تراپی نسبت به دیگر روش‌های درمان ریزش مو چیست؟

روش‌های مختلفی که امروزه برای درمان ریزش مو در بازار در دسترس هستند، غالباً نسبت به روش پلاسمادرمانی پردردسرتر و کم بازده‌تر هستند.

در حال حاضر، تنها دو داروی شیمیایی برای درمان ریزش مو در بازار موجود هستند که به تأیید سازمان غذا و داروی آمریکا رسیده‌اند: فیناسترید و ماینوکسیدیل. اما بیماران این داروها را باید به‌طور دائم و مداوم مصرف کنند تا به نتیجه موردنظرشان برسند و البته بازده آن‌ها نیز کوتاه‌مدت و ناپایدار است.

به‌علاوه، هر کدام از این داروها عوارض جانبی خاص خود را دارند:

  • ماینوکسیدیل باعث خشکی و خارش پوست سر می‌شود.
  • فیناسترید نیز می‌تواند در مردان اختلال جنسی ایجاد کند.

یکی دیگر از گزینه‌های پیش روی بیماران کاشت مو است. اما در این روش، پوست سر بیمار برش می‌خورد و روی آن جراحت ایجاد شود؛ بنابراین، دوره نقاهت و بهبود آن طولانی‌تر از روش پلاسمادرمانی است.

از آنجا که کاشت مو یک عمل جراحی به شمار می‌آید و عوارض خاص خود را دارد، پزشکان معمولاً آن را به همه توصیه نمی‌کنند و صرفاً کسانی را که دچار ریزش موی حاد و وخیم هستند، کاندیدای مناسبی برای این روش درمان می‌دانند. علاوه بر این، کاشت مو یک درمان پرهزینه است و احتمال بروز اسکار پایدار روی پوست نیز وجود دارد. پزشکان می‌توانند پیش از کاشت مو، روش پلاسمادرمانی را روی پوست سر بیماران اجرا کنند تا پس از کاشت، موها با تراکم و ضخامت بیشتری رشد نمایند. ناگفته نماند که کاشت مو هزینه بالایی نیز دارد.

Leave a Comment