شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
روش های درمان خانگی پسوریازیس

روش های درمان خانگی پسوریازیس

انواع خفیف بیماری پسوریازیس را در منزل و با راهکار‌های خودمراقبتی می‌توان کنترل کرد. در این شرایط، هدف شما باید کاهش میزان خشکی، درمان خارش و درمان فلس‌های روی پلاک‌های پوستی باشد. علاوه بر محصولات مراقبت پوست، تغییر سبک زندگی نیز می‌تواند نقش به‌سزایی در تسکین علائم بیماری پسوریازیس داشته باشد. در این مقاله به روش های درمان خانگی پسوریازیس می‌پردازیم.

مراقبت از پوست

استحمام روزانه و مرطوب‌سازی پوست به صورت روتین، در کاهش خارش پوست و رفع فلس‌ها بسیار مؤثر است. در زمان استحمام از آب داغ استفاده نکنید زیرا باعث افزایش التهاب در پوست و پوسته ­پوسته­ شدگی شدید می‌شود. همچنین برای مدت طولانی نیز در تماس با آب نباشید زیرا این شرایط باعث افزایش خشکی پوست پس از استحمام می‌شود.

مدت زمان استحمام باید بین ۵ تا ۱۰ دقیقه باشد و به جای آب داغ نیز بهتر است که از آب گرم استفاده کنید. استحمام می‌تواند فلس‌ها و پوسته‌های اضافه را از بین ببرد؛ اما اگر در وان حمام می‌کنید، نباید بیش از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در آب بمانید. به‌علاوه، با ملایمت هر چه تمام پوست خود را لیف بکشید و لایه‌برداری کنید؛ لیف‌کشی سفت و سخت برای پوست شما مضر است.

شما می‌توانید با استفاده از یک لیف یا حوله نرم، فلس‌ها و پوست‌های اضافی را از بدن خود جدا کنید. اگر پسوریازیس پوست سر شما را درگیر کرده است، روزانه سر خود را با شامپو بشویید؛ زیرا این روش پلاک‌ها را به تدریج از سر جدا می‌کند.

پس از استحمام، پوست خود را کامل خشک کنید و بدن خود را با یک لوسیون بدون بو و غنی از امولیِنت مرطوب نمایید. برای افزایش تأثیر لوسیون رطوب‌رسان، ناحیه مبتلا به پسوریازیس را با یک روکش غیرجاذب (مثل دستکش پلاستیکی یا سلفون استریل) بپوشانید و برای چند ساعت آن را در همان حال بگذارید؛ حتّی می‌توانید این کار را در طول شب و هنگام خواب انجام بدهید و تا صبح صبر کنید.

کاهش خارش

پروریتیس یا خارش، یکی از علائم دردناک و سخت بیماری پسوریازیس می‌باشد و اگر بیمار نواحی مبتلا را بخاراند، التهاب در آن ناحیه‌ها افزایش می‌یابد و بهبود به تأخیر می‌افتد.

یکی از روش‌های مؤثر برای کاهش خارش در نواحی مبتلا به پسوریازیس، استفاده از بسته‌های یخ یا کمپرس سرد است. البته پوست نباید بیش از ۱۵ تا ۲۰ دقیقه در تماس با یخ یا کمپرس سرد باشد. در صورت استفاده از بسته یخ، آن را حتماً داخل یک پارچه تمیز و نازک بپیچید و به صورت دورانی و آهسته روی پوست ماساژ بدهید (بسته یخ را برای مدت طولانی روی یک ناحیه نگذارید).

پیش از استفاده از لوسیون یا کرم مرطوب‌کننده، آن را داخل یخچال بگذارید. با این‌کار، لوسیون یا کرم خنک می‌شود و در زمان استفاده، التهاب پوست را تسکین می‌دهد.

لایه‌برداری ملایم از پوست، با جوی دو سر در حمّام یکی دیگر از روش‌های مؤثر برای کاهش خارش است. شما می‌توانید محصولات بهداشتی، پاک‌کننده‌ها و شوینده‌های حاوی جوی دوسر را از داروخانه‌ها خریداری کنید یا در منزل، آن‌ها را بسازید. در صورتی که قصد دارید این ترکیب را در منزل تهیه کنید، باید جوی دوسر را آنقدر آسیاب نمایید تا به یک پودر نرم و یکدست تبدیل شود. سپس، این پودر را داخل آب گرم در وان حمام بریزید تا یک محلول شیری رنگ حاصل شود. نمک حمّام نیز گاهی برای تسکین خارش پوست مؤثر است.

اجتناب از آسیب و جراحت پوستی

تقریباً هر نوع جراحت و آسیب به پوست می‌تواند علائم پسوریازیس را تشدید کند. در صورتی که پوست دچار بریدگی، سوختگی، ساییدگی یا هر نوع آسیب التهاب‌زای دیگری شود، پدیده‌ای به نام “اثر کوبنِر” رخ می‌دهد. برخی از عوامل آسیب زا که پدیده کوبنر را به همراه دارند، عبارتند از:

  • خاراندن پوست به‌شکل شدید
  • موزدایی با استفاده از تیغ کُند یا بدون استفاده از لوسیون
  • استفاده از کمربندهای تنگ روی شکم یا پوشیدنِ لباس‌هایی با پارچه سخت و خشن
  • حمام آفتاب
  • نیش حشرات
  • آلرژی‌های پوستی

در صورت رعایت برخی نکات ایمنی و احتیاطی (مثل استفاده از کرم ضدآفتاب به هنگام خروج از منزل یا استعمال کرم دفع حشرات، انتخاب لباس‌هایی با پارچه‌های نرم یا تعویض مرتّب تیغ)، امکان پیشگیری از آسیب‌های پوستی فراهم خواهد آمد.

Leave a Comment