شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
کاربرد میکرونیدلینگ

با ۹ کاربرد میکرونیدلینگ آشنا شوید

چین‌وچروک‌ها، افتادگی پوست و به‌طور کلی هرگونه اثر پیری معمولا در اثر کمبود کلاژن در زیر پوست ایجاد می‌شود. کلاژن ماده‌ای است که شادابی و جوانی را برای پوست به وجود می‌آورد. از آنجایی که با افزایش سن به‌طور طبیعی تولید کلاژن کاهش پیدا می‌کند و حتی متوقف می‌شود، تقریبا تمام افراد در سنین بزرگ‌سالی شاهد بروز تغییراتی در پوست خود هستند. از سال‌ها پیش متخصصان به‌دنبال راهی بودند تا بتوانند تولید این ماده جوان‌کننده رو تحریک کنند و شادابی را به پوست برگردانند. میکرونیدلینگ روشی است که از سالیان دور به‌منظور درمان انواع دردها استفاده می‌شد. پزشکان پس از مدتی متوجه مزایای میکرونیدلینگ صورت شدند و فهمیدند که این روش می‌تواند علاوه بر تسکین درد، در درمان‌های زیبایی هم به کار برود. در این مقاله به بررسی کاربرد میکرونیدلینگ و عوارض آن می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

روش انجام میکرونیدلینگ چگونه است؟

میکرونیدلینگ یک روش درمانی نسبتا جدید برای جوان‌سازی و زیباسازی پوست است. در این روش از طریق وارد کردن ضربه فیزیکی با استفاده از سوزن، زخم‌های ریزی در سطح پوست ایجاد می‌کنند. وارد شدن این آسیب‌ها به اپیدرم جذب درمان‌های موضعی را تقویت کرده و از این طریق باعث بهبود پوست می‌شود.

برای انجام میکرونیدلینگ ابتدا پزشک به‌منظور کاهش درد سوزن، از کرم بی‌حس‌کننده برای ناحیه تحت‌درمان مانند پوست صورت یا سر استفاده می‌کند. سپس یک ابزار قلمی‌شکل را که سوزن‌های ریزی روی سر آن تعبیه شده است، روی پوست شما حرکت می‌دهد. سوزن‌ها زخم‌های کوچکی روی پوست شما ایجاد می‌کنند که ممکن است باعث خونریزی شود. سپس پزشک کرم یا سرم مخصوصی را پوست شما پخش می‌کند. کل مراحل درمان میکرونیدلینگ ممکن است ۱۰ تا ۲۰ دقیقه طول بکشد.

بدین ترتیب، بدن با تولید کلاژن و الاستین، روند بهبود زخم‌ها را شروع می‌کند. همان‌طور که گفتیم کلاژن و الاستین تولیدشده باعث صاف شدن چین‌وچروک‌ها و بهبود ظاهر پوست می‌شوند. از همین رو جوان‌سازی پوست یک کاربرد میکرونیدلینگ است که محبوبیت زیادی بین مردم جهان دارد.

روش انجام میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ چه کاربردهایی دارد؟

به‌گفته مقاله‌ای معتبر در ژورنال Dermatologic Surgery، میکرونیدلینگ برای کاربردهای متنوعی از جمله جوان‌سازی پوست، درمان اسکار آکنه، اسکارهای جراحی، دیسکرومی، ملاسما، استریا، منافذ باز پوست و رساندن داروها به زیر پوست استفاده می‌شود. این روش درمانی و زیبایی با داشتن حداقل عوارض و دوره نقاهت نسبتا کوتاه به‌عنوان یک درمان زیبایی ایمن، کم‌تهاجمی و موثر به حساب می‌آید. در ادامه به‌طور مفصل به بررسی کاربرد میکرونیدلینگ می‌پردازیم.

جوانسازی پوست

جوان‌سازی پوست را شناخته‌شده‌ترین کاربرد میکرونیدلینگ می‌دانند. در اثر افزایش سن، پوست جوانی خود را از دست می‌دهد و خشک و چروکیده می‌شود. میکرونیدلینگ با وارد کردن ضربه‌های سطحی و آرام به پوست، آن را تحریک می‌کند و باعث تولید کلاژن و الاستین می‌شود. این مواد باعث جوان‌سازی پوست شده و رطوبت آن را افزایش می‌دهد. بدین ترتیب علائم پیری تا حد زیادی از بین می‌رود.

درمان ترک های پوستی

ترک‌های پوستی در مردان و زنان در هر سن‌وسالی به وجود می‌آید. بارداری، رشد، عوامل ژنتیکی و … از جمله دلایل به وجود آمدن ترک‌های پوستی هستند. این ترک‌ها که معمولا در صورت پاره شدن و آسیب دیدن لایه اپیدرم اتفاق می‌افتد می‌تواند برای بعضی از افراد بسیار ناراحت‌کننده باشد. میکرونیدلینگ ترک‌خوردگی‌های ناشی از کشیده شدن پوست را ترمیم کرده و جای آن‌ها را از بین می‌برد. نتیجه درمان ترک پوستی با کمک میکرونیدلینگ معمولا بعد از ۶ جلسه با فاصله ۴ هفته، قابل‌مشاهده است.

درمان جوش و جای جوش

جوش‌های پوستی همواره یکی از ناخوشایندترین مشکلات پوستی هستند که تقریبا تمام افراد را درگیر خود می‌کنند. در بعضی از موارد جای جوش‌ها بعد از گذشت مدت‌ها روی صورت می‌ماند و پوست را کدر می‌کند. کاربرد میکرونیدلینگ در درمان جای جوش هم واضح است. این روش با بهبود آسیب‌هایی که به لایه‌های زیرین پوست وارد شده، لک‌های ناشی از جوش را از بین می‌برد و پوست را شفاف می‌کند.

کاهش چروک پوست صورت

چروک‌های پوست صورت معمولا در اثر کاهش رطوبت پوست، افزایش سن و توقف تولید کلاژن به وجود می‌آیند. همان‌طور که گفته شد، ایده اصلی میکرونیدلینگ این است که با زخم کردن پوست، آن را وادار به شروع روند بهبود کند. بدین ترتیب، بدن تولید کلاژن را از سر می‌گیرد و همین موضوع باعث کاهش چروک‌های پوستی و جوان شدن آن می‌شود.

درمان ریزش مو و تقویت مو

کاربرد میکرونیدلینگ را در درمان ریزش مو و حتی تقویت مو می‌توان مشاهده کرد. میکرونیدلینگ مو دقیقا مانند میکرونیدلینگ پوست صورت است. در این روش هم سوراخ‌های ریزی در پوست سر ایجاد می‌شود که می‌تواند فولیکول‌ها را بازسازی کند. آسیب‌هایی که در این روش به پوست سر وارد می‌شود، عوامل رشد و تقویت موها را آزاد می‌کند و بدین ترتیب، رشد موها در ناحیه تحت درمان افزایش می‌یابد. میکرونیدلینگ مو نه تنها باعث کاهش ریزش مو و رشد مجدد موها می‌شود، بلکه آن‌ها را تقویت کرده و ظاهر موها را تا حد زیادی بهبود می‌بخشد.

افزایش ویتامین رسانی به پوست

در بیشتر موارد، پزشک بعد از حرکت دادن دستگاه میکرونیدلینگ روی پوست و ایجاد سوراخ‌های ریز، مواد مغذی و سرم‌هایی را روی پوست مالش می‌دهد. این مواد که معمولا شامل ویتامین‌ها، پروتئین‌ها، آنزیم‌ها و… می‌شوند، از طریق سوراخ‌های ایجادشده به عمق بیشتری از پوست نفوذ کرده و نیازهای آن را برطرف می‌کنند. بدین ترتیب ظاهر پوست تقویت شده و مشکلات و آسیب‌های آن با سرعت بیشتری از بین می‌رود.

کاربرد میکرونیدلینگ

درمان زخم و جای زخم

درمان زخم و از بین بردن جای زخم یک کاربرد میکرونیدلینگ به حساب می‌آید که اثربخشی آن با استفاده از مطالعات زیادی اثبات شده است. بعد از انجام میکرونیدلینگ، انواع کلاژن نوع I، III و VII به‌طرز چشمگیری افزایش پیدا می‌کند. طبق مطالعه‌ای در سایت Dovepress، بیماران می‌توانند طی ۶ جلسه درمانی در عرض ۳ ماه بهبود قابل‌توجهی در زخم‌ها و جای آن‌ها مشاهده کنند. در این روش انتقال داروهای موضعی به لایه‌های زیرین پوست باعث درمان جای زخم‌ها می‌شود.

کمک به درمان آلوپسی

درمان ریزش مو و کمک به رشد مجدد موها در بیماران مبتلا به آلوپسی از دیگر کاربردهای میکرونیدلینگ است. آلوپسی آره‌تا و آلوپسی آندروژنتیک از جمله بیماری‌هایی است که با کمک میکرونیدلینگ درمان می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که درمان ترکیبی میکرونیدلینگ با ماینوکسیدیل، نتایج بسیار مطلوبی را برای بیماران به ارمغان می‌آورد. به‌طوری که بعد از گذشت حدود ۶ هفته، شما شاهد شروع رشد موهای جدید خود خواهید بود. علاوه بر این، میکرونیدلینگ به افزایش تراکم موها و سلامت بیشتر آن‌ها کمک می‌کند.

درمان مشکلات مربوط به رنگدانه های پوستی

مطالعات زیادی میکرونیدلینگ را به‌عنوان جایگزینی برای درمان اختلالات رنگ‌دانه‌های پوستی در انواع پوست‌های تیره به حساب می‌آید. ملاسما، ویتیلیگو، ملانوز و … از جملع مشکلات مرتبط با رنگ‌دانه‌های پوستی است که با کمک میکرونیدلینگ می‌توان آن‌ها را درمان کرد. داروهای استفاده‌شده در میکرونیدلینگ می‌تواند نتایج بهتری را نسبت به سایر روش‌های درمانی ارائه دهد. به‌طوری که بیشتر افراد پس از ۳ جلسه درمانی در عرض ۳ ماه، بهبودهای قابل‌توجهی در نواحی تحت‌درمان خود مشاهده می‌کنند. درمان میکرونیدلینگ با استفاده روزانه از کرم‌های ضدآفتاب می‌تواند بسیار موثر عمل کرده و سرعت روند درمانی را افزایش دهد

میکرونیدلینگ چه مزایایی دارد؟

میکرونیدلینگ از محبوب‌ترین روش‌های جوان‌سازی و بهبود ظاهر پوست است که محبوبیت ویژه‌ای در بین مردم سراسر جهان دارد. هر یک از انواع کاربرد میکرونیدلینگ را می‌توان یک مزیت برای آن برشمرد. علاوه بر آن، سایر مزایای میکرونیدلینگ عبارت‌اند از:

  • بدون نیاز به جراحی
  • بدون درد
  • دوره نقاهت کوتاه
  • هزینه پایین
  • امکان ترکیب با سایر روش‌های زیبایی
  • نتیجه طبیعی
  • ایمنی کامل

مزایای میکرونیدلینگ

عوارض میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یکی از ایمن‌ترین و مطمئن‌ترین روش‌های درمانی و زیبایی پوست است. قبل از شروع میکرونیدلینگ پزشک از کرم‌های بی‌حسی موضعی برای کاهش درد شما استفاده می‌کند. بنابراین در طول درمان، درد حتی در حساس‌ترین قسمت‌ها که پیشانی و لب هستند، بسیار ناچیز و اندک است. با این حال، ممکن است بعد از اتمام درمان، احساسات ناخوشایندی در ناحیه‌های تحت درمان احساس کنید. قرمزی، تورم یا کبودی بعد از درمان، از جمله عوارض میکرونیدلینگ هستند که معمولا بعد از چند روز به‌خودی‌خود از بین می‌روند. به‌طوری که معمولا بعد از ۲۴ تا ۴۸ ساعت پوست دوباره به حالت طبیعی خود برمی‌گردد.

کلام آخر

کاربرد میکرونیدلینگ موارد متعددی از جوان‌سازی پوست گرفته تا درمان آسیب‌های پوستی، را در بر می‌گیرد که در این مقاله به بررسی آن‌ها پرداختیم. همچنین سعی کردیم عوارض و مزایای میکرونیدلینگ را با هم مرور کنیم تا بتوانید آگاهانه راجع به این شیوه درمان تصمیم بگیرید. توجه کنید که میکرونیدلینگ یک روش ایمن و مطمئن برای بهبود ظاهر پوست است، اما ایمنی آن تنها در صورتی تضمین می‌شود که این روش را در کلینیک‌های معتبر و با استفاده از تجهیزات مناسب انجام دهید. به‌عنوان مثال عفونت یکی از محتمل‌ترین عوارض میکرونیدلینگ است که در صورت تمیز نبودن دستگاه یا استاندارد نبودن آن ممکن است فرد را درگیر کند. بنابراین قبل از انجام میکرونیدلینگ، حتما در مورد محل انجام آن تحقیق کنید.

Leave a Comment