شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
میکرونیدلینگ-مو

میکرونیدلینگ مو روشی موثر در تقویت مو

ریزش مو در مردان و زنان مشکلی شایع است که می‌تواند افراد را در هر سنی درگیر کند. به‌عنوان مثال، تحقیقات نشان می‌دهد که دوسوم مردان آمریکایی در ۳۵ سالگی از ریزش مو رنج می‌برند. این مشکل علاوه بر تاثیری که روی ظاهر افراد می‌گذارد، ممکن است آن‌ها را با کمبود اعتمادبه‌نفس هم مواجه کند. از همین رو، مردان و زنان بسیاری بعد از تجربه ریزش، به فکر رفع این مشکل و پرپشت کردن دوباره موهایشان می‌افتند.

گزینه‌های مختلفی مانند استفاده از شامپوها، محلول‌ها و سایر روش‌های درمان خانگی و کلینیکال زیادی وجود دارد که ممکن است موهای ازدست‌رفته را برگرداند. یکی از این روش‌ها میکرونیدلینگ مو است که با استفاده از دستگاهی با سون‌های ظریف با وارد کردن آسیب جزئی به پوست، رشد سلولی را تحریک می‌کند. اما عوارض میکرونیدلینگ چیست؟ این روش چگونه انجام می‌شود. در این مقاله به بررسی کامل میکرونیدل و نحوه میکرونیدلینگ مو می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

میکرونیدلینگ مو و کاربردهای آن چیست؟

میکرونیدلینگ یک روش درمانی زیبایی است که تاثیرات مختلف پیری را از بین می‌برد. در این روش از یک غلتک با سوزن‌های ریز استفاده می‌شود و آسیب‌های جزئی روی پوست ایجاد می‌کند. فرو رفتن این سوزن‌ها به داخل پوست، تولید کلاژن را افزایش می‌دهد.

از جمله کاربردهای معمول میکرونیدلینگ می‌توان به درمان اسکار و آکنه، از بین بردن چین و چروک‌ها، تغییر رنگ پوست و انعطاف‌پذیر کردن آن اشاره کرد. میکرونیدلینگ علاوه بر این که یک درمان برای رفع پیری پوست محسوب می‌شود، می‌تواند ریزش موهای سر را هم درمان کند. حتی شواهدی وجود دارد که میکرونیدلینگ مو می‌تواند انواع خاصی از ریزش مو مانند آلوپسی آره‌آتا و آلوپسی آندروژنیک را بهبود بخشد.

میکرونیدلینگ مو دقیقا مانند میکرونیدلینگ پوست با ایجاد زخم‌هایی در سر، سلامت فولیکول‌های مو را بازسازی می‌کند. بسیاری از متخصصان بر این باورند که این روش می‌تواند باعث رویش موهای جدید شده و تراکم موهای کم‌پشت را افزایش دهد. به عبارت بهتر، میکرونیدلینگ مو سلول‌های بنیادی در ناحیه تحت درمان را فعال کرده و با کمک به بیان بیش از حد ژن‌های مرتبط با رشد مو و سایر عوامل رشد به تقویت و رشد مجدد موها کمک می‌کند.

نحوه میکرونیدلینگ مو چگونه است؟

میکرونیدلینگ مو با استفاده از یک دستگاه غلتک‌مانند که سوزن‌هایی روی آن تعبیه شده است، انجام می‌شود. بر اساس مجله پزشکی healthline، طول سوزن‌ها ممکن است کمتر از یک میلی‌متر یا نهایت چند میلی‌متر باشد. نحوه میکرونیدلینگ مو بدین صورت است که متخصص پوست این دستگاه را روی ناحیه تحت درمان قرار داده و آسیب‌های جزئی به آن وارد می‌کند.

برای کاهش درد ناشی از این آسیب‌ها، متخصص معمولا ۴۵ دقیقه قبل از درمان، از بی‌حسی موضعی برای پوست سر استفاده می‌کند. زمان انجام این عمل بر اساس اندازه ناحیه تحت درمان متفاوت است. اما در حالت کلی، این روش معمولا کمتر از ۱۰ دقیقه طول می‌کشد. بعد از اتمام کار، متخصص برای کاهش درد ممکن است دوباره ناحیه را بی‌حس کند یا به پانسمان آن بپردازد.

ایده اصلی میکرونیدلینگ مو این است که وارد کردن آسیب‌های جزئی، باعث آزاد شدن عوامل تقویت‌کننده رشد مو شود. این زخم‌ها حتی می‌توانند به‌طور مستقیم رشد مو را در همان ناحیه تحریک کنند.

چه کسانی کاندید مناسبی برای میکرونیدلینگ مو هستند؟

میکرونیدلینگ مو برای کسانی که در مراحل اولیه ریزش مو هستند، بسیار موثر است. چراکه فولیکول‌هایی که از تولید مو توسط آن‌ها مدت زیادی می‌گذرد، نمی‌توانند دوباره تحریک و بازسازی شوند. کسانی که مبتلا به بیماری آلوپسی آندروژنیک (الگوی طاسی مردانه یا زنانه) هستند، به‌خوبی می‌توانند از این روش برای رشد مجدد موهای خود استفاده کنند. از همین رو، محققان تصور می‌کنند که این روش می‌تواند برای درمان سایر بیماری‌های ریزش مو مانند آلوپسی آره‌آتا، تلوژن افلوویم و آلوپسی کششی هم مفید باشد.

در سال ۲۰۱۳ روی ۱۰۰ مرد مبتلا به آلوپسی آندروژنیک، مطالعه‌ای انجام شد. این افراد به دو گروه تقسیم شدند. هر دو گروه دو بار در روز، از ماینوکسیدیل پنج درصد استفاده می‌کردند. اما روی یکی از این گروه‌ها، علاوه بر ماینوکسیدیل، میکرونیدلینگ نیز انجام می‌شد. ۱۲ هفته بعد نتیجه نهایی این دو گروه مورد بررسی قرار گرفت و مشاهده شد که نتیجه رشد موها در گروهی که میکرونیدلینگ انجام می‌دادند، چهار برابر بیشتر از گروه دیگر بود.

همچنین طبق مقاله دیگری در ژورنال آکادمی پوست اروپا، میکرونیدلینگ مو یک روش با حداقل تهاجم است و افرادی با بیماری‌های آلوپسی آندروژنتیک و آلوپسی آره‌آتا می‌توانند با ترکیب آن با روش‌های دیگری مانند PRP، ماینوکسیدیل و استروئیدهای موضعی موفقیت زیادی کسب کنند.

نحوه انجام میکرونیدلینگ مو

چه کسانی نمیتوانند از میکرونیدلینگ مو استفاده کنند؟

میکرونیدلینگ مو یکی از امن‌ترین روش‌های درمانی برای ریزش مو است. با این حال، انجام این روش برای تمام افراد توصیه نمی‌شود. در واقع قبل از انجام میکرونیدلینگ باید با پزشک مشورت کنید تا صلاحیت شما برای این عمل مشخص شود. به‌عنوان مثال، افرادی که مدت زیادی است که موهای خود را از دست داده‌اند و فولیکول‌های آن‌ها به خواب رفته‌اند، نمی‌توانند از میکرونیدلینگ مو نتیجه مطلوبی دریافت کنند. همچنین انجام این روش به افراد زیر توصیه نمی‌شود:

  • کسانی که پوست سرشان دارای اسکار یا کلوئید است.
  • کسانی که پوست بسیار حساسی دارند.
  • کسانی که به بیماری هموفیلی مبتلا هستند و مشکل انعقاد خون دارند.
  • افراد دیابتی
  • کسانی که به عفونت‌های پوستی سر دچار هستند.

مزایای میکرونیدلینگ مو چیست؟

میکرونیدلینگ برای اولین بار در دهه ۱۹۹۰ به شهرت زیادی در زمینه درمان جای زخم رسید. از آن زمان تاکنون، این روش به‌عنوان یک روش درمانی برای آلوپسی آندروژنیک و آلوپسی آره‌تا مورد مطالعه قرار گرفت. میکرونیدلینگ علاوه بر تولید کلاژن در پوست، که یکی از مزایای آن در درمان جای زخم است، رشد سلولی را هم تحریک می‌کند. بنابراین میکرونیدلینگ مو می‌تواند رشد موها را به ارمغان آورد.

همچنین میکرونیدلینگ مو باعث جذب بهتر محصولاتی می‌شود که به درمان ریزش مو کمک می‌کنند. ماینوکسیدیل، استروئید موضعی، پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) و همچنین کورتیکواستروئید موضعی از جمله محصولاتی هستند که می‌توانید با میکرونیدلینگ مو، تاثیر آن‌ها را افزایش دهید.

عوارض میکرونیدلینگ مو چیست؟

همان‌طور که گفتیم، میکرونیدلینگ مو با استفاده از دستگاهی با سوزن‌های ریز، زخم‌های زیادی روی پوست ایجاد می‌کند. بنابراین طبیعی است که این روش عوارضی هم به همراه داشته باشد. بعد از عمل ممکن است ناحیه تحت درمان به مدت چند روز قرمز و ملتهب شود. به‌گفته آکادمی پوست آمریکا، بیشتر این عوارض طی ۵ روز بعد از عمل از بین می‌روند. از دیگر عوارض میکرونیدلینگ مو می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کبودی
  • ایجاد زخم
  • تحریک پوست
  • ورم
  • درد
  • عفونت زخم‌ها

این عوارض ممکن است در اثر انجام فعالیت‌هایی تشدید شوند. به‌عنوان مثال، استفاده از ماینوکسیدیل بعد از میکرونیدلینگ مو، می‌تواند جذب دارو را افزایش دهد، اما در عوض، عوارضی مانند سوزش، خارش و تحریک پوست را هم بیشتر می‌کند. همچنین پوست سر شما بعد از درمان، واکنش بیشتری نسبت به آفتاب نشان می‌دهد.

مراقبت های قبل و بعد از میکرونیدلینگ مو چیست؟

درست است که میکرونیدل مو به‌عنوان یک روش کاملا ایمن شناخته شده است، اما برای رسیدن به نتیجه دلخواه و مطلوب باید قبل از عمل خودتان را برای آن آماده کرده و بعد از عمل، مراقبت‌هایی انجام دهید. در ادامه به مراقبت‌های قبل و بعد از میکرونیدلینگ مو می‌پردازیم.

مراقبت های قبل از میکرونیدل

معمولا قبل از انجام عمل پزشک یک جلسه مشاوره برایتان تنظیم می‌کند. او در این جلسه تمام نکات قبل از میکرونیدلینگ مو را برایتان توضیح می‌دهد. از جمله مراقبت‌های لازم قبل از عمل می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عدم مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی: هفت روز قبل از عمل از مصرف این داروها خودداری کنید. چراکه NSAIDها خون را رقیق کرده و خونریزی را افزایش می‌دهند. در صورت احساس درد یا ناراحتی می‌توانید از استامینوفن استفاده کنید.
  • عدم مصرف ویتامین‌ها و مکمل‌های رقیق‌کننده خون: مکمل‌هایی مانند ویتامین E یا ادویه‌هایی مانند زنجبیل و زردچوبه هم با رقیق‌سازی خون، عوارض میکرونیدلینگ را افزایش می‌دهند. پس از مصرف آن‌ها پرهیز کنید.
  • عدم مصرف داروهای خاص: بعضی از داروها رشد کلاژن را متوقف کرده و میکرونیدل مو را بی‌اثر می‌کنند. بنابراین در جلسه مشاوره حتما لیست داروهایی را که مصرف می‌کنید، به پزشک اطلاع دهید. چراکه ممکن است مجبور باشید مدتی مصرف داروهایتان را قطع کنید.
  • قرار نگرفتن در معرض نور خورشید: یک هفته قبل از عمل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کرده و از کرم ضدآفتاب با SPF 30 استفاده کنید.

ضد آفتاب

مراقبت های بعد از میکرونیدل

از آنجایی که میکرونیدلینگ مو با وارد کردن آسیب‌های جزئی به پوست همراه است، تا خوب شدن کامل زخم‌ها باید از آن‌ها مراقبت کنید. از جمله این مراقبت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تا یک هفته بعد از میکرونیدلینگ از مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروئیدی خودداری کنید.
  • به زخم‌هایتان دست نزنید.
  • پوست خود را مرطوب نگه دارید.
  • طی سه روز اول از انجام فعالیت‌های سنگین، شنا، رفتن به اتاق بخار، سونا و جکوزی خودداری کنید. اگر شغل سنگینی دارید که باعث تعریق می‌شود، سه روز مرخصی بگیرید.
  • هنگام خواب سر خود را بالاتر از بدن قرار دهید و سعی کنید سرتان حداقل تماس با بالش را داشته باشد.
  • یک هفته بعد از درمان از مصرف الکل و دخانیات خودداری کنید.

هزینه میکرونیدلینگ مو چقدر است؟

هزینه عمل‌های زیبایی معمولا عدد ثابتی ندارد و برای هر بیمار با دیگری متفاوت است. چراکه عوامل متعددی بر آن تاثیر می‌گذارند. هزینه میکرونیدل مو هم مانند تمام عمل‌های زیبایی بعد از ویزیت پزشک، تعیین می‌شود. تعداد جلسات درمان، منطقه جغرافیایی دستمزد پزشک و وسعت ناحیه تحت درمان از جمله مواردی است که هزینه میکرونیدلینگ را تعیین می‌کنند. قیمت پایه میکرونیدلینگ مو در کلینیک صدف ۵۰۰ هزار تومان است.

هزینه میکرونیدلینگ مو

چرا کلینیک صدف انتخاب مناسبی برای میکرونیدلینگ مو است؟

کلینیک صدف با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت از بهترین و معتبرترین کلینیک‌های تخصصی پوست و مو در تهران است. این مجموعه بیش از ۱۰ سال سابقه فعالیت تخصصی در این حوزه دارد و موفق به کسب رضایت ۹۸ درصد از مشتریان خود شده است. امکانات و تجهیزات پیشرفته،‌ تیم پزشکی باسابقه و ماهر و مشاوره رایگان قبل و بعد از عمل از جمله مزایای این کلینیک نسبت به سایر فعالان این حوزه است.

کلام آخر

میکرونیدلینگ یک روش اثبات‌شده برای تحریک رشد مو در مردان و زنانی است که از ریزش مو رنج می‌برند. این روش درمان با تحریک گردش خون در سراسر پوست سر باعث افزایش عوامل رشد سلول‌های بنیادی مو شده و کلاژن را تکثیر می‌کند. تاثیر میکرونیدلینگ مو همراه با سایر داروهای ریزش مو مانند ماینوکسیدیل یا فیناستراید بیشتر می‌شود. تنها نکته مهم در این زمینه استفاده اصولی و درست از این داروها بعد از میکرونیدلینگ است. چراکه استفاده از ماینوکسیدیل بلافاصله بعد از میکرونیدل می‌تواند عواض میکرونیدلینگ مو را افزایش دهد.

۱۰ comments

مشتبی ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۷

با سلام. من برای درمان ریزش موهام ماینوکسیدیل استفاده میکنم اگه بخوام میکرونیدلینگ انجام بدم باید مصرف ماینوکسیدیل رو قطع کنم؟

Reply
کلینیک صدف ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۵

سلام. خیر نیازی به قطع مصرف ماینوکسیدیل نیست. حتی استفاده از این دارو بعد از میکرونیدلینگ جذب آن را افزایش می‌دهد. فقط در مورد زمان مصرف آن حتما با پزشک خود مشورت کنید تا دچار عوارض میکرونیدلینگ مو نشوید.

Reply
کژال ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۷

سلام وقت بخیر. میکرونیدلینگ مو چقدر طول میکشه؟ لازمه از سرکارم مرخصی بگیرم؟

Reply
کلینیک صدف ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۵

با سلام. مراحل میکرونیدلینگ مو در کل کمتر از یک ساعت طول می‌کشد. اما بهتر است روز عمل را به استراحت کامل بپردازید. اگر سرکار مجبور به انجام فعالیت‌های سنگین هستید، حداقل سه روز مرخصی بگیرید.

Reply
حسینپور ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۸

سلام. من میکرونیدلینگ انجام دادم و احساس میکنم پوست سرم عفونت گرفته. باید چیکار کنم؟

Reply
کلینیک صدف ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۴

با سلام. در این شرایط باید حتما به پزشک مراجعه کنید. پزشک معمولا آنتی‌بیوتیک موضعی یا خوراکی برای دفع باکتری‌ها تجویز می‌کند.

Reply
مهری ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۹

سلام. من خانمی ۳۵ ساله و در اوایل بارداری هستم. میتونم میکرونیدلینگ انجام بدم؟

Reply
کلینیک صدف ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۴

سلام. انجام میکرونیدلینگ مو به خانم‌های باردار توصیه نمی‌شود.

Reply
omid ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۲۹

سلام. من چندتا فروشگاه دیدم که دستگاه میکرونیدلینگ مو میفروشن. خریدن دستگاه به صرفه تره یا رفتن به کلینیک؟

Reply
کلینیک صدف ۲۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۶:۳۴

سلام. انجام میکرونیدلینگ مو در خانه تقریبا هزینه کلی عمل را یک‌سوم می‌کند. اما طبیعی است که انجام میکرونیدلینگ توسط متخصص نتیجه بهتر و عوارض کمتری خواهد داشت. 

Reply

Leave a Comment