شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
لیزر اربیوم

لیزر اربیوم چیست : کاربردها، هزینه، عوارض

در حال حاضر، روش‌های جدیدتر و موثرتری برای درمان مشکلات پوستی و جوانسازی پوست به وجود آمده‌اند. با توجه به اینکه اهمیت زیبایی پوست غیرقابل‌انکار است و همه ما لحظات زیادی را روبه‌روی آینه به بررسی پوست خود می‌گذرانیم، آشنایی با بهترین روش‌های جوانسازی پوست خالی از لطف نیست. لیزر اربیوم یکی از جدیدترین فناوری‌ها برای جوانسازی و درمان پوست است که بسیار مورد توجه مردم در سراسر جهان قرار گرفته است. این لیزر که تاثیر فوق‌العاده‌ای در رفع مشکلات پوستی دارد، عوارض کمتری را نسبت به سایر درمان‌های مشابه برای فرد به وجود می‌آورد. در این مقاله به بررسی کاربردها، عوارض و هزینه لیزر اربیوم می‌پردازیم. اگر شما هم قصد جوانسازی پوست با لیزر اربیوم را دارید، با ما همراه باشید.

لیزر اربیوم چیست و چگونه عمل میکند؟

لایه‌برداری با لیزر اربیوم یکی از انواع لیزرهای فرسایشی است که نسبت به سایر روش‌های جوانسازی پوست با لیزر تهاجمی‌تر است. فرسایشی بودن لیزر اربیوم به این معنا است که در این روش برای تبخیر سلول‌های پوستی از گرمای شدید استفاده می‌شود؛ در صورتی که لیزرهای غیرفرسایشی سلول‌های پوست را از بین نمی‌برند. لیزر اربیوم با تولید گرما رشد و تولید کلاژن را تحریک کرده، پوست را سفت می‌کند و سلول‌های پوستی آسیب‌دیده یا رنگ‌دانه‌های موجود در پوست را از بین می‌برد.

درست است که لیزرهای زیادی برای بهبود ظاهر پوست وجود دارند، اما لیزر اربیوم اغلب به‌خاطر دقت بالایی که دارند، مورداستفاده قرار می‌گیرند. پزشک می‌تواند عمق درمان و انرژی موردنیاز برای آن را تعیین کند و نواحی کوچک‌تری از پوست را در مناطق حساس مانند صورت، گردن، سینه و دست‌ها با خیال راحت هدف قرار دهد.

با توجه به اینکه لیزر اربیوم به لایه‌های عمیق پوست نفوذ می‌کند، ممکن است این درمان برای شما ناراحت‌کننده و دردآور باشد. به همین خاطر پزشک از قبل، از بی‌حس‌کننده‌های موضعی برای ناحیه تحت‌درمان استفاده می‌کند. سپس لیزر اربیوم را در ناحیه و عمق خاصی از پوست اعمال می‌کند. انرژی لیزر اربیوم به سلول‌های هدف آسیب‌های جزئی وارد می‌کند تا فرایند طبیعی بهبود بدن آغاز شود. طی این فرایند، کلاژن و الاستین افزایش پیدا کرده و سلول‌های پوستی سالم و جدید تولید می‌شوند. پس از اتمام درمان، پانسمان‌هایی روی پوست شما قرار می‌گیرد تا احتمال عوارض جانبی کاهش پیدا کند.

لیزر اربیوم

بیشتر بخوانید:

بهترین لیزرهای جوانسازی پوست

کاربردهای لیزر اربیوم یاگ چیست؟

در لایه‌برداری با لیزر اربیوم از یک فناوری لیزر پیشرفته برای برداشتن لایه‌های بیرونی پوست استفاده می شود تا سلول‌های جدید و سالم لایه زیرین پوست را نمایان کند. علاوه بر از بین بردن لایه‌های بیرونی پوست، لیزر اربیوم تولید کلاژن و الاستین را تحریک می‌کند تا پوستی جوان و شفاف را برای شما به ارمغان آورد. کاربرد لیزر اربیوم مشابه لایه‌برداری‌های شیمیایی است که برای کاهش خطوط ریز، چین‌وچروک‌ها، هایپرپیگمانتاسیون و جای زخم استفاده می‌شود.

هرچند لایه‌برداری مهم‌ترین کاربرد لیزر اربیوم است، اما این فناوری می‌تواند در درمان طیف وسیعی از آسیب‌ها و مشکلات پوستی موثر باشد. به‌عنوان مثال، مقاله‌ای علمی در سایت tandfonline، بیان می‌کند که لیزر اربیوم یاگ می‌تواند باعث بهبود سفتی و کشسانی بافت واژن شود. پس از این لیزر می‌توان برای درمان شلی واژن، بی‌اختیار ادراری، افتادگی لگن و آتروفی واژن (نازک شدن و خشک شدن بافت‌های دیواره رحم) هم استفاده کرد.

مزایای لیزر اربیوم چیست؟

لیزر اربیوم یکی از جدیدترین فناوری‌ها برای جوانسازی و لایه‌برداری پوست است که مزایای زیادی برای شما به ارمغان می‌آورد. از جمله مزایای آن می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • از بین بردن خطوط ریز و چین‌وچروک‌ها: لیزر اربیوم با تحریک کلاژن باعث از بین رفتن خطوط و چین‌وچروک‌های ظریف پوست می‌شود.
  • کشیدن پوست: تحریک کلاژن ناشی از لیزر اربیوم حجیم شدن و شادابی پوست را به همراه دارد.
  • یک‌دست کردن رنگ پوست: لیزر اربیوم با برداشتن لایه‌های قدیمی پوست و سلول‌های حاوی رنگ‌دانه، باعث دیده شدن لایه‌های عمیق‌تر و سالم‌تر پوست می‌شود.
  • از بین بردن بافت ناهموار پوست: لیزر اربیوم با از بین بردن سلول‌های مرده پوست، آن را صاف می‌کند.
  • از بین بردن روزاسه: با از بین رفتن سلول‌های آسیب‌دیده، رشد سلول‌های جدید تحریک می‌شود.

لیزر اربیوم چیست

عوارض لیزر اربیوم چیست؟

مجله پزشکی us dermatology partners شایع‌ترین عوارض جانبی لیزر اربیوم را تورم و ناراحتی خفیف در چند روز اول بعد از درمان بیان کرده است. البته تعدادی از مراجعه‌کنندگان ممکن است در طول فرایند بهبودی، قرمزی پوست را هم تجربه کنند. بهبود عوارض جانبی اربیوم با توجه به نوع پوست فرد و سایر شرایط زندگی او، ممکن است یک تا دو هفته طول بکشد.

در طول این چند روز، همان‌طور که پوست رو به بهبودی می‌رود، ممکن است فرد شاهد تغییراتی مانند پوسته‌پوسته شدن یا علائمی مثل آفتاب‌سوختگی باشد. با مراقبت از پوست در طول بهبودی می‌توانید تا حد زیادی این عوارض را به‌خوبی پشت سر بگذارید و از خطر زخم و عفونت پوست دور باشید. مراجعه به فرد غیرمتخصص و غیرماهر هم می‌تواند عوارض خطرناک‌تر و شدیدتری مانند سوختگی، اسکار، هایپرپیگمانتاسیون و عفونت را به همراه داشته باشد.

چه کسانی نباید از لیزر اربیوم استفاده کنند؟

همان‌طور که گفتیم، لیزر اربیوم می‌تواند طیف وسیعی از مشکلات پوستی را بهبود دهد و به جوانسازی پوست کمک کند. پس بیشتر کسانی که از هر نوع آسیب پوستی رنج می‌برند یا می‌خواهند ظاهری جوان‌تر و شاداب‌تر داشته باشند، می‌توانند از لیزر اربیوم برای رفع مشکلات خود استفاده کنند.

اما فناوری لیزر اربیوم روی پوست‌های روشن بهترین عملکرد را دارد و ممکن است افراد با پوست تیره، گزینه‌های مناسبی برای این درمان نباشند. با این حال، قبل از انتخاب روش، حتما باید با پزشک مشورت کنید تا از موثر و بی‌خطر بودن لیزر اربیوم برای خود مطمئن شوید. از طرفی، لیزر اربیوم برای افرادی که دارای ویژگی‌های زیر هستند، گزینه ایده‌آلی به حساب نمی‌آید:

  • داشتن سابقه تبخال
  • مصرف بعضی از داروهای رقیق‌کننده خون مانند آسپرین
  • بیماری‌هایی مانند دیابت، لوپوس و سایر بیماری‌های تاثیرگذار بر سیستم ایمنی بدن
  • مصرف سیگار یا تنباکو
  • داشتن سابقه اسکارهای نامنظم در گذشته

بیشتر بخوانید:

آر اف برای لک صورت

مراقبت های قبل و بعد از درمان با لیزر اربیوم

روند درمان با لیزر اربیوم را باید با مشورت یک متخصص پوست شروع کنید تا ببینید آیا گزینه مناسبی برای این درمان هستید یا خیر. پس از تصمیم‌گیری قطعی باید خود را برای انجام این درمان آماده کنید. مراقبت‌های قبل از لیزر اربیوم عبارت‌اند از:

  • برای استفاده از این روش درمانی نباید دارای تب‌خال یا جوش باشید. اگر مستعد ابتلا به تب‌خال هستید، باید برای جلوگیری از عفونت‌های باکتریایی و ویروسی، آنتی‌بیوتیک‌های تجویزشده توسط پزشک را مصرف کنید.
  • به مدت ۱۰ روز قبل از درمان، از مصرف هرگونه دارو یا مکملی که روی لخته شدن خون تاثیر می‌گذارد، خودداری کنید. آسپرین، ایبوپروفن و ویتامین E از جمله این داروها هستند.
  • از دو هفته قبل از درمان، مصرف سیگار را ترک کنید.

با اتمام درمان، بدن روند بهبود خود را شروع می‌کند و شما هم باید در این راه به بدن خود کمک کنید. از جمله مراقبت‌های بعد از لیزر اربیوم می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • از خراشیدن یا خاراندن پوست خودداری کنید.
  • پوسته‌پوسته‌های ناحیه تحت‌درمان را جدا نکنید و اجازه بدهید به‌طور طبیعی ریزش کند.
  • به‌طور مرتب از مرطوب‌کننده استفاده کنید.
  • برای شستن صورت از پاک‌کننده‌ها و شوینده‌های مخصوص صورت استفاده کنید.
  • تا دو هفته بعد از درمان از رفتن به استخر یا باشگاه خودداری کنید.
  • صورت خود را آرایش نکنید.
  • در معرض نور آفتاب قرار نگیرید و به‌طور مرتب از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.

مراقبت بعد از لیزر اربیوم

هزینه درمان با لیزر اربیوم چقدر است؟

هزینه لیزر اربیوم مانند سایر روش‌های زیبایی یک مبلغ مشخص نیست و با توجه به عوامل مختلفی تعیین می‌شود. ناحیه تحت‌درمان، نوع و میزان شدت مشکل پوستی، موقعیت جغرافیایی کلینیک، تجهیزات مورد استفاده و سایر خدمات بهداشتی زیبایی کلینیک در تعیین هزینه درمان با لیزر اربیوم تاثیرگذار هستند. با توجه به اینکه درمان‌های زیبایی مشمول بیمه نمی‌شوند، قبل از شروع درمان حتما در مورد هزینه از پزشک خود سوال بپرسید.

ماندگاری و نتایج لیزر اربیوم چگونه است؟

به‌گفته مجله زیبایی Aedit، نتایج لایه‌برداری پوست با لیزر اربیوم بلافاصله بعد از درمان مشخص نمی‌شود. اما بعد از گذشت دو تا سه هفته که پوست کاملا بهبود پیدا می‌کند، می‌توانید کم‌کم نتایج عمل خود را مشاهده کنید.

تا حالا هیچ فناوری و روشی اختراع نشده است که بتواند آثار پیری پوست را برای همیشه از بین ببرد و شادابی دائمی به پوست ببخشد. با این حال، نتایج لیزر اربیوم ماندگاری بیشتری نسبت به سایر روش‌های لایه‌برداری دارند. چون به عمق بیشتری از پوست نفوذ می‌کنند. نتایج لیزر اربیوم معمولا تا دو سال بعد از درمان ماندگار است، اما شما می‌توانید با انجام مراقبت‌ها و سایر روش‌های زیبایی، این ماندگاری را افزایش دهید.

فواصل بین جلسات درمان با لیزر اربیوم چقدر است؟

با توجه به اینکه لیزر اربیوم می‌تواند به عمق بیشتری از پوست نفود کند، معمولا بسیاری از افراد بعد از یک جلسه درمانی به نتیجه‌ای عالی دست پیدا می‌کنند. اما در صورت ضرورت، می‌توانید با مشورت پزشک از درمان‌های اضافی هم برای بهبود نتیجه استفاده کنید. برای افزایش ماندگاری نتیجه لیزر اربیوم، ممکن است درمان مجدد برای یک یا دو بار در سال توسط پزشک، برنامه‌ریزی شود.

آیا درمان با لیزر اربیوم درد دارد؟

آستانه تحمل درد لایه‌برداری با لیزر اربیوم در تمام افراد یکسان نیست. از طرفی درد ناشی از این لیزر تا حد زیادی به عمق درمان بستگی دارد. برای درمان‌های سطحی‌تر، می‌توانید با استفاده از بی‌حس‌کننده‌های موضعی، تحمل درد را به حداقل برسانید. اما برای درمان‌های عمیق‌تر ممکن است از بی‌حسی‌های قوی‌تری استفاده شود.

مزایای لیزر اربیوم

چرا کلینیک صدف انتخاب مناسبی برای لیزر اربیوم است؟

لایه‌برداری با لیزر اربیوم یکی از حساس‌ترین روش‌های درمانی و زیبایی است که به تجربه و تخصص بالایی نیاز دارد. همان‌طور که خواندیم، انجام غیراصولی این روش ممکن است خطراتی مانند عفونت را به همراه داشته باشد. پس انتخاب یک کلینیک مناسب در درجه اول اهمیت قرار دارد.

کلینیک صدف سال‌ها است که با مجوز رسمی از وزارت بهداشت در زمینه پوست و مو به‌صورت تخصصی فعالیت می‌کند و تیمی از ماهرترین و متخصص‌ترین پزشکان در حوزه پوست و مو را گرد هم آورده است. همچنین تیم مشاوره کلینیک صدف، به‌صورت شبانه‌روزی و رایگان آماده پاسخ‌گویی به سوالات شما هستند و تا رسیدن به نتیجه نهایی شما را همراهی می‌کنند.

کلام آخر

در این مقاله لیزر اربیوم را بررسی کردیم و هر آنچه را که لازم است در مورد این روش لایه‌برداری بدانید، شرح دادیم. لیزر اربیوم از بهترین و جدیدترین روش‌هایی است که برای لایه‌برداری و جوانسازی پوست استفاده می‌شود. این روش ضایعات پوستی و سلول‌های ناسالم را هدف قرار می‌دهد و با استفاده از گرما، آن‌ها را تبخیر می‌کند. برای اینکه بدانید آیا کاندیدای مناسبی برای لیزر اربیوم هستید یا خیر می‌توانید با مشاوران ما در مجموعه صدف تماس بگیرید. نظر شما درباره این روش مدرن چیست؟ آن را با ما به اشتراک بگذارید. پیشنهاد می‌کنیم مقاله کلینیک صدف درباره لیزر اسکارلت را نیز مطالعه کنید.

۲ comments

دریا ۱۲ آذر ۱۴۰۰ - ۰۵:۱۶

من داروی بیحسی زدم به پلکم الان یه روز گذشته ولی هنوز بی حسه یعنی عصب هاش فلج شده؟

Reply
کلینیک صدف ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۷:۵۳

با سلام
باید حتما به پزشک مراجعه کنید

Reply

Leave a Comment