شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
عوارض میکرودرم

عوارض میکرودرم چیست و چگونه میتوان عوارض را کاهش داد؟

میکرودرم یک روش رایج است که در مطب‌های متخصص پوست و کلینیک‌ها انجام می‌شود. میکرودرم یک روش عالی برای لایه برداری عمیق پوست است و پوست را نرم و لطیف می‌کند. میکرودرم اگر صحیح انجام شود، یک روش بسیار ایمن است. از آنجا که میکرودرم فقط روی لایه های سطحی پوست انجام می‌شود، عوارض جانبی کم و جزئی است.

تکنسینی که میکرودرم شما را انجام می دهد، در مورد عوارض جانبی احتمالی قبل از شروع درمان و مراقبت‌ها صحبت خواهد کرد اما در اینجا خلاصه‌ای از رایج ترین آنها وجود دارد. به یاد داشته باشید همه عوارض یکسان را تجربه نمی‌کنند.

روش انجام میکرودرم چگونه است؟

در مقاله‌ای معتبر درباره اینکه میکرودرم چیست می‌خوانیم : میکرودرم ابریژن یک درمان سطحی و غیرتهاجمی است که از فشار منفی استفاده می کند و میکروکریستال های خنثی قابل برنامه ریزی را بر روی پوست هدایت کرده و باعث لایه برداری می شود.

برای انجام این روش ابتدا پوست به خوبی تمیز می‌شود. سپس با استفاده از دستگاه محل مورد نظر برای درمان ساییده می‌شود. در انتها پوست با آب ولرم شسته شده و از پماد مناسبی استفاده می‌شود.

از این روش برای جوانسازی، از بین بردن لک و جوش، روشن شدن پوست، افزایش کلاژن سازی، کاهش چروک و … استفاده می‌شود.

عوارض میکرودرم چیست؟

میکرودرم یک روش غیرتهاجمی و ایمن است به شرطی که در یک کلینیک معتبر و زیر نظر پزشک متخصص این روش را انجام دهید. در هر صورت در برخی افراد ممکن است عوارض جانبی جزئی رخ دهد که در صورت انجام مراقبت‌های بعد از میکرودرم این عوارض به سرعت رفع خواهند شد. در مقاله‌ای از سایت verywellhealth عوارض زیر برای میکرودرم عنوان شده است:

کبودی

از آنجا که کاتتر میکرودرم بر روی پوست اثر خلا ایجاد می کند  احتمال کبودی به خصوص در نواحی نازک پوست مثل اطراف چشم وجود دارد. کبودی زیاد رایج نیست، به خصوص اگر تکنسین ماهر باشد. گفته شد ، اگر پوست شما نازک یا حساس باشد، یا از داروهای خاصی استفاده می کنید (مانند داروهای رقیق کننده خون یا NSAID) احتمال کبودی وجود دارد. برخی از افراد به طور طبیعی راحت تر از دیگران کبود می شوند. اگر هر یک از این موارد گفته شده درباره شما صدق می‌کند، به تکنسین خود اطلاع دهید تا در طول دوره درمان شما اقدامات احتیاطی را انجام دهد.

حساسیت در برابر آفتاب

درست مثل همه روش‌های لایه برداری عمیق، میکرودرم می‌تواند پوست شما را نسبت به آفتاب حساس کند (حساسیت به نور). بنابراین،  در روزهای پس از درمان، پوست شما اگر در معرض آفتاب قرار بگیرد بیشتر دچار آفتاب سوختگی می‌شود. هر روز ضد آفتاب با SPF حداقل ۳۰ استفاده کنید. استفاده از ضد آفتاب مناسب فصل یک عادت سالم برای پوست است که صرف نظر از درمان های میکرودرم باید انجام دهید.

قرمزی پوست

پوست اکثر افراد پس از انجام میکرودرم قرمز می‌شود. این قرمزی معمولاً شبیه آفتاب سوختگی بسیار ملایم است و پس از چند ساعت محو می شود. اگر پوست حساسی دارید یا برای اصلاح یک مسئله خاص پوست میکرودرم تهاجمی تری دارید، قرمزی بیشتری خواهید داشت که کمرینگ شدن آن می تواند یک روز یا بیشتر طول بکشد.

قرمزی پوست از عوارض میکرودرم

خشکی پوست

خشکی یا پوسته پوسته شدن در روزهای پس از درمان با میکرودرم غیرمعمول نیست. خوشبختانه، این معمولاً ظرف یک هفته برطرف می‌شود. فقط مقدار کمی مرطوب کننده به برنامه روزانه مراقبت از پوست خود اضافه کنید.

ساییدگی خفیف پوست

گاهی اوقات ممکن است بعد از درمان، ساییدگی‌های کوچک و مقداری خون روی پوست را مشاهده کنید. این اتفاق پس از یک درمان ویژه تهاجمی رخ می‌دهد. در برخی موارد ممکن است تکنسین شما دلیلی برای درمان متفاوت پوست شما داشته باشد. در این صورت قبل از شروع درمان باید از نتایج و عوارض صحبت شود. در غیر این صورت، ساییدگی ناشی از درمان ناشیانه است. مانند کبودی ، سایش همیشه به طور کامل قابل اجتناب نیست اما تا حد زیادی به مهارت تکنسین بستگی دارد.

تبخال

اگر مستعد تبخال هستید می‌دانید که موارد خاصی باعث شیوع آن می شوند. غذاهای پرادویه، آفتاب، استرس و … از عوامل ایجاد تبخال هستند. شما می‌توانید میکرودرم را به این لیست اضافه کنید. وقتی میکرودرم در اطراف لب انجام می‌شود ممکن است تبخال به وجود آید. اگر مستعد تبخال هستید، ممکن است میکرودرم برای اطراف لب روش مناسبی نباشد. می‌توانید قبل از انجام درمان با پزشک خود در این مورد صحبت کنید.

بیشتر بخوانید:

هزینه میکرودرم چقدر است؟

درد و سوزش

درد هنگام انجام میکرودرم و بعد از آن وجود ندارد. ممکن است سوزش خفیفی را در ناحیه درمان حس کنید که آن هم نهایتا بعد از یک روز و با انجام مراقبت‌های لازم از بین خواهد رفت. با این حال اگر آستانه درد شما پایین است باید این موضوع را با تکنسین خود درمیان بگذارید.

آیا عوارض میکرودرم جدی و خطرناک است؟

میکرودرم روشی غیرتهاجمی است و عوارض جدی و خطرناک ندارد. با این حال در میکرودرم عمقی پوست، ممکن است پوست زخم شود. اگر این روش توسط تکنسین ماهر انجام شود مشکلی وجود نخواهد داشت در غیراینصورت زخم و عفونت ممکن است رخ دهد.

انتخاب کلینیک و پزشک متخصص باعث می‌شود پزشک با توجه به شرایط شما تشخیص دهد آیا میکرودرم برای شما روش درمان مناسبی است یا خیر؟ سپس با توجه به پوست شما بهترین نوع درمان میکرودرم با کمترین عوارض روی پوست انجام شود.

چطور عوارض میکرودرم را کاهش دهیم؟

در صورتی که مراقبت‌های بعد از میکرودرم را انجام دهید می‌توانید عوارض را تا حد زیادی کاهش دهید برخی از مراقبت‌ها به صورت زیر است:

  • شستن صورت با آب ولرم
  • استفاده از ضد آفتاب
  • استفاده از پماد زینک اکساید
  • پرهیز از مصرف الکل و سیگار
  • عدم مصرف آسپرین و ایبوپروفن

کرم ضد آفتاب

 

مهمتر از هرچیزی انتخاب یک کلینیک مناسب و تکنسین ماهر است که درمان میکرودرم را به درستی انجام داده و تمام نکات مهم مراقبتی بعد از درمان را به شما توضیح دهد.

کلام آخر

میکرودرم یک روش غیرتهاجمی و عالی برای جوانسازی و اصلاح عیوب پوست است. این روش عوارض شدیدی ندارد اما در صورت ناراحتی چه کاری باید انجام دهید؟ اگر در هر مرحله از درمان ناراحتی و درد دارید به تکنسین اطلاع دهید. همچنین اگر سوال یا نگرانی دارید ان را با پزشک یا تکنسین در میان بگذارید. یک تکنسین خوب به شما کمک می کند  قبل، در حین و بعد از درمان آسوده خاطر باشید.

Leave a Comment