شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
انواع میکرونیدلینگ

انواع میکرونیدلینگ : از نظر دستگاه و روش انجام

با افزایش سن کم‌کم نشانه‌ها و آثار پیری روی چهره نمایان می‌شود. خطوط ریز و درشت، افتادگی، چین و چروک‌ها و نازک شدن پوست از جمله تغییرات واضح و رایج گذر زمان است که ذهن بسیاری از افراد را درگیر خود می‌کند. از بین رفتن جوانی و شادابی پوست در اثر کم شدن تولید ماده‌هایی به نام کلاژن و الاستین است. کاهش تولید این مواد که با افزایش سن اتفاق می‌افتد، عامل اصلی به وجود آمدن تغییرات ناخوشایند روی پوست است. امروزه روش‌های متعددی به وجود آمده‌اند که می‌توانند تولید کلاژن و الاستین را تحریک کنند و شادابی را به چهره برگردانند. یکی از این روش‌ها میکرونیدلینگ است. انواع مختلفی از میکرونیدلینگ وجود دارد که می‌توانید با مشورت پزشک، بهترین و مناسب‌ترین را انتخاب کنید. اما انواع میکرونیدلینگ کدامند؟ در این مقاله به بررسی انواع میکرونیدلینگ صورت می‌پردازیم. با ما همراه باشید.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ یک روش زیبایی کم‌تهاجمی است که برای درمان آسیب‌های پوستی استفاده می‌شود. این روش با تحریک تولید کلاژن در پوست بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات پوستی را برطرف می‌کند. از همین رو به این روش، درمان القایی کلاژن هم گفته می‌شود و برای کسانی که به‌دنبال از بین بردن جای زخم، آکنه و سایر ضایعات پوستی هستند، بسیار مفید است.

در این روش درمانی از دستگاهی با سوزن‌های بسیار ظریف استفاده می‌شود. این سوزن‌ها روی پوست صورت و سر حرکت داده می‌شود و با تحریک کلاژن، پوست را بهبود می‌دهد. ایده اصلی میکرونیدلینگ این است که وارد شدن آسیب‌های جزئی به پوست، باعث تولید کلاژن و بهبود پوست در ابعاد وسیع‌تر می‌شود.

انواع میکرونیدلینگ از نظر روش کدامند؟

میکرونیدلینگ صورت را با توجه به آسیب‌های پوستی می‌توان در عمق‌های مختلفی از پوست انجام داد. روش کلی انجام میکرونیدلینگ یکسان است، اما عمق فرو رفتن سوزن‌های دستگاه آن در هر روش و با توجه به نیاز فرد، فرق دارد. از طرفی یکی از مزایای میکرونیدلینگ این است که می‌توان آن را با سایر روش‌های جوان‌سازی و زیباسازی صورت ترکیب کرد. از همین رو، انواع میکرونیدلینگ عبارت‌اند از:

انواع میکرونیدلینگ

میکرونیدل سطحی

میکرونیدل سطحی یکی از انواع میکرونیدلینگ صورت است که برای آسیب‌های سطحی پوست استفاده می‌شود. در این روش طول سوزن‌های میکرونیدلینگ حدود ۰/۵ تا ۱/۵ میلی‌متر و قطر هر سوزن تقریبا ۰/۱ میلی‌متر است. وارد شدن این سوزن‌های ریز به داخل پوست هیچ آسیب خطرناکی به اپیدرم وارد نکرده و باعث ایجاد زخم نمی‌شود. اما همین موضوع باعث آزاد شدن فاکتورهای رشد از کراتینوسیت‌ها شده و فعالیت آن‌ها را بیشتر می‌کند.

میکرونیدل عمقی

زمانی که لایه‌های عمقی‌تر پوست دچار آسیب شده باشد، از میکرونیدلینگ عمقی برای بهبود لایه‌های زیرین استفاده می‌شود. همان‌طور که از نام این روش پیداست، سوزن‌های میکرونیدلینگ در عمق بیشتری از پوست، تا حداکثر ۳ میلی‌متر، فرو می‌روند و فاکتورهای رشد در لایه‌های عمقی‌تر آزاد می‌شود. میکرونیدل عمقی یکی از انواع میکرونیدلینگ است که بیشتر برای درمان زخم‌ها، اسکارها، استریا و … به کار می‌رود.

در این روش تولید کلاژن، الاستین و سایر عوامل رشد و بهبود لایه‌های پوستی در عمیق‌ترین لایه‌ها تحریک شده و افزایش می‌یابد. میکرونیدل عمقی باعث بیرون آمدن خون از سوراخ‌های ایجادشده می‌شود. پس از درمان معمولا بیماران باید اجازه دهند که این خون حداقل یک ساعت روی صورت بماند. چراکه خون حاوی بسیاری از فاکتورهای مفید رشد بوده و علائم پیری را از بین می‌برد.

میکرونیدل همراه با پی آرپی

همان‌طورکه گفته شد میکرونیدلینگ را می‌توان با سایر روش‌های زیبایی ترکیب کرد تا نتایج قابل‌قبول‌تری برای فرد به وجود آورد. یکی از انواع میکرونیدلینگ ترکیب این روش درمانی با پلاسمای غنی از پلاکت یا PRP است. برای انجام پی آر پی، پزشک از خود فرد، خون گرفته و آن را داخل دستگاهی به نام سانتریفیوژ قرار می‌دهد. در این زمان پلاسمای غنی از پلاکت که سرشار از فاکتورهای رشد است، از سایر اجزای خون جدا شده و در درمان میکرونیدلینگ گنجانده می‌شود.

این روش درمانی نتیجه نهایی را بهبود داده و کلاژن‌سازی را در عمق بیشتری از پوست و با تاثیرگذاری بیشتر، تحریک می‌کند. میکرونیدل همراه با پی آر پی برای بیماران مسن‌تر و کسانی که به‌دنبال اصلاح جای زخم‌های عمیق هستند، مناسب‌تر است و نتیجه مطلوبی به همراه دارد.

انواع میکرونیدلینگ از نظر دستگاه کدامند؟

علاوه بر این که روش‌های متنوعی برای میکرونیدلینگ صورت به وجود آمده است، امروزه از دستگاه‌های مختلفی بدین منظور استفاده می‌شود. میکرونیدلینگ را می‌توان با انواع دستگاه‌های دستی یا الکتریکی انجام داد. همچنین انجام این روش هم در منزل و هم در کلینیک تخصصی پوست و مو قابل انجام است. در ادامه به معرفی انواع میکرونیدلینگ از نظر دستگاه می‌پردازیم:

میکرونیدلینگ رایج

رایج‌ترین دستگاه میکرونیدلینگ یک دستگاه غلتکی با صفحه منحنی شکی است که سوزن‌های ظریفی با کیفیت بسیار بالا روی آن تعبیه شده است. این سوزن‌ها قدرت نفود بالایی در پوست دارند و باعث ایجاد زخم‌های ناخوشایند یا آسیب‌های جدی به پوست نمی‌شوند. تعداد سوزن‌های میکرونیدلینگ رایج ممکن است از ۱۲ تا ۳۶ سوزن متفاوت باشد.

این دستگاه با فشار توزیع‌شده مناسبی، بدون اینکه خراش یا زخم‌های عمیق روی پوست ایجاد شود، روی پوست صورت حرکت داده شده و تا عمق مناسبی به پوست فرو می‌روند. ظرافت و طول سوزن‌ها به‌قدری است که بیمار در حین درمان، درد شدیدی احساس نمی‌کند و سوراخ‌ها به‌سرعت با غشای مطمئنی پر شده و احتمال عفونت را به صفر می‌رسانند.

میکرونیدلینگ خانگی

یکی از انواع میکرونیدلینگ که استفاده بسیار راحتی دارد و با صرف کمترین هزینه انجام می‌شود، میکرونیدلینگ خانگی است. شما برای انجام میکرونیدلینگ حتما لازم نیست که به پزشک مراجعه کرده و این روش را تحت‌نظر او انجام دهید. امروزه دستگاه‌های میکرونیدلینگ زیادی در بازار وجود دارد که با خرید یکی از آن‌ها و یادگیری طرز استفاده از آن می‌توانید در منزل به انجام میکرونیدلینگ بپردازید.

البته استفاده از میکرونیدلینگ خانگی چندان کار راحتی نیست. چراکه هر روشی که با سوزن همراه باشد، باید کاملا اصولی انجام شود تا از بروز عفونت جلوگیری کند. بنابراین قبل از استفاده از میکرونیدلینگ خانگی باید دستگاه و پوست خود را کاملا تمیز و استریل کنید، سرم انتخابی خود را قبل از استفاده به پوستتان بزنید و سپس با فشاری ملایم و یکنواخت، دستگاه را روی صورت خود حرکت دهید. جهت حرکت می‌تواند به سمت بالا و پایین، مورب از چپ به راست و از راست به چپ باشد. استفاده از این دستگاه بهتر است حداکثر دو بار در هفته و قبل از خواب باشد.

میکرونیدلینگ خانگی

میکرونیدل پرتونگاری

به‌گفته سایت America spa، یکی از موثرترین و غیرتهاجمی‌ترین انواع میکرونیدلینگ صورت، میکرونیدلینگ با استفاده از دستگاه‌های رادیو فرکانسی است که موردتایید FDA قرار دارد. در این روش با استفاده از یک دستگاه مخصوص که با سوزن‌های بسیار ظریف پوشانده شده است، انرژی رادیو فرکانسی به زیر پوست منتقل می‌شود. این امواج با گرم کردن لایه‌های زیرین پوست به ترمیم و بهبود لایه‌های پوستی و تولید کلاژن و الاستین در این ناحیه کمک می‌کنند. میکرونیدل همراه با لیزر یک روش محبوب و مناسب برای کسانی است که علاوه بر بهبود پوست خود، دوست دارند پوست کشیده‌تر و سفت‌تری داشته باشند.

نحوه انجام میکرونیدلینگ چگونه است؟

نحوه انجام انواع میکرونیدلینگ تقریبا به یک صورت است. هدف این روش تشویق پوست برای تولید کلاژن بیشتر است. در واقع در میکرونیدلینگ سوزن‌های روی دستگاه باعث آسیب جزئی به پوست شده و پوست با ایجاد یک بافت غنی از کلاژن به این آسیب‌ها پاسخ می‌دهد.

بافت جدید به وجود آمده باعث بهبود و یکپارچگی بیشتر پوست و از بین رفتن ضایعات پوستی شده و با تحریک مجدد کلاژن علائمی مانند پیری و جراحات را درمان می‌کند. همزمان با تشویق پوست برای ایجاد بافت جدید، کلاژن بیشتری هم برای سفت شدن و ترمیم پوست تولید می‌شود.

در این روش، پزشک ابزار خودکار مانندی را که روی سر آن سوزن‌های تیز تعبیه شده است، روی پوست صورت حرکت داده و با دقت سوزن‌ها را به داخل پوست هدایت می‌کند. سوزن‌های میکرونیدلینگ به‌قدری ظریف هستند که احتمالا بعد از اتمام عمل هم جای سواخ‌ها را روی پوست خود متوجه نخواهید شد. پزشک این دستگاه را به‌طور یکسان روی تمام سطح پوست حرکت می‌دهد تا بافت جدیدی که قرار است ایجاد شود، کاملا یک‌دست و یکپارچه باشد.

برای به حداقل رساندن احتمال درد در اثر فرو رفتن سوزن‌ها، پزشک تقریبا یک ساعت قبل از شروع درمان، پوست شما را با بی‌حس‌کننده‌های موضعی بی‌حس می‌کند و سپس طی تقریبا ۳۰ دقیقه تمام صورتتان را تحت درمان قرار می‌دهد. در نهایت ممکن است پزشک یک سرم یا آرام‌بخش برایتان تجویز کند تا در طول بهبود پوست صورتتان، کمترین احساس ناخوشایند داشته باشید.

بیشتر بخوانید:

میکرونیدلینگ پلک چیست؟

نحوه انجام میکرونیدلینگ

کاربردهای میکرونیدلینگ چیست؟

بر اساس مطالعه انجام‌شده در سال ۲۰۱۷، میکرونیدلینگ برای ترمیم انواع پوست‌ها و درمان بسیاری از آسیب‌ها و مشکلات پوستی قابل‌استفاده است. انواع میکرونیدلینگ صورت با افزایش کلاژن و بالا بردن سطح فاکتورهای رشد فیبروبلاست و ایپدرمی، ضخامت پوست را افزایش داده و آسیب‌هایی مانند جای زخم، بیماری هایپرپیگمانتاسیون، آکنه و… را از بین می‌برد. این تحقیق از موارد زیر به‌عنوان دیگر کاربردهای میکرونیدلینگ نام می‌برد:

  • از بین بردن لکه‌های آبله مرغان: بعد از ۳ جلسه درمان میکرونیدلینگ، بهبودهای قابل‌توجهی در لکه‌های آبله مرغان مشاهده شده است.
  • رفع جای سوختگی: جای سوختگی صورت را می‌توان با ۵ جلسه درمان میکرونیدل پرتونگاری درمان کرد.
  • درمان ترک‌های پوستی: با افزایش کلاژن، فیبروبلاست و ضخامت اپیدرم در اثر میکرونیدلینگ، ترک‌های پوستی طی ۶ ماه برطرف می‌شوند.
  • آکنه: از دیگر کاربردهای میکرونیدلینگ، درمان آکنه است. این روش با از بین بردن غدد چربی به بهبود و ترمیم پوست کمک می‌کند.
  • جوان‌سازی: میکرونیدلینگ با افزایش کلاژن و الاستین، تاثیر چشمگیری روی کاهش چین‌وچروک‌ها و رنگدانه‌های پوستی می‌گذارد.

کلام آخر

میکرونیدلینگ به‌طور کلی یک روش ایمن و موثر برای بهبود ظاهر پوست و جوان‌سازی صورت است. با مراجعه به پزشک و بیان انتظارات خود می‌توانید یکی از انواع میکرونیدلینگ را انتخاب کرده و به نتیجه موردنظرتان برسید. امیدواریم با شناخت انواع میکرونیدلینگ صورت بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

Leave a Comment