شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
عوارض میکرونیدلینگ

عوارض میکرونیدلینگ چیست و چطور میتوان این عوارض را کاهش داد؟

پوست صورت همانند سایر اعضای بدن با افزایش سن و تحت تاثیر عوامل مختلف می‌تواند طراوت و شادابی خود را از دست بدهد، امروزه بیشتر افراد به دنبال آن هستند که بتوانند با استفاده از محصولات مراقبت از پوست صورت و انجام عمل‌های زیبایی این شادابی و طراوت را به چهره خود بازگردانند.

یکی از محبوبترین روش‌ها که اکنون در بیشتر کلینیک‌های زیبایی از آن استفاده می‌شود، میکرونیدلینگ است. در واقع میکرونیدلینگ علاوه بر شادابی و طراوت پوست تمام لکه‌ها، جای جوش ،چین و چروک و ناهمواری‌های سطح پوست را از بین خواهد برد.
میکرونیدلینگ روشی از روش‌های جوانسازی پوست صورت است که از لحاظ علمی و پزشکی ثابت شده و نمی‌تواند خطر و زیانی برای سلامت انسان داشته باشد. در واقع این روش می‌تواند حتی لکه‌های ناشی از سوختگی و کک و مک را هم از بین ببرد.

البته میکرونیدلینگ هم همانند سایر روش‌های زیبایی عوارضی هم دارد. عوارض میکرونیدلینگ به مراتب بسیار کمتر از نتیجه و زیبایی آن خواهد بود. در ادامه با روش‌های انجام میکرونیدلینگ و عوارض میکرونیدلینگ بیشتر آشنا خواهید شد.

روش انجام میکرونیدلینگ چگونه است؟

میکرونیدلینگ صورت یکی از روش‌های درمانی جدید برای از بین بردن لکه‌ها و جای جوش روی صورت است در عین حال یک روش جوان‌سازی پوست غیرتهاجمی به شمار می‌رود. در واقع میکرونیدلینگ به صورت غیرتهاجمی پوست صورت را وادار می‌کند تا کلاژن و الاستین مورد نیاز را بسازد و از این رو باعث ترمیم جای زخم و لکه‌ها خواهد شد، برای انجام میکرونیدلینگ صورت از دستگاه‌های مختلفی استفاده می‌شود که یکی از مناسب‌ترین آن‌ها دستگاه درماپن است. استفاده از درماپن تا حد زیادی عوارض میکرونیدلینگ صورت را کاهش می‌دهد.
میکرونیدلینگ صورت به دو روش انجام می‌شود: به صورت دستی و با استفاده از دستگاه.

میکرونیدلینگ دستی

در این روش از دستگاهی به نام درمارولر استفاده می‌کنند، در قسمت سری این دستگاه غلطک کوچکی قرار گرفته که دارای سوزن‌های کوچک تیتانیومی است. این سوزن‌‌ها پوست صورت را تا عمق مشخصی سوراخ می‌کند تا راهی برای ورود مواد تقویتی و سرم به زیر پوست باز شود.

دستگاه میکرونیدلینگ

دستگاه‌هایی که میکرونیدلینگ صورت را انجام می‌دهند ترکیبی از امواج رادیویی و میکرونیدلینگ هستند که با ایجاد سوراخ‌های ریز با فاصله و عمق مشخص می‌توانند منافذ بازی روی پوست به وجود بیاورند تا مواد جوان‌سازی و سرم‌های تقویتی وارد پوست صورت شوند. این روش در مقایسه با روش دستی نتیجه و بازده بسیار بیشتری دارد.

به طور کلی قبل از میکرونیدلینگ صورت از سرم، ویتامینC و اسید هیالورونیک روی پوست صورت استفاده می‌کنند تا تولید الاستین و کلاژن پوست را سرعت ببخشند و در مقایسه با حالت عادی با سرعت بیشتری تولید شوند، از طرفی روند بهبودی پوست صورت سرعت بیشتری پیدا خواهد کرد. این سرم‌ها و ویتامین‌ها باعث می‌شود تا عوارض میکرونیدلینگ صورت هم کاهش پیدا کند.

روش انجام میکرونیدلینگ

در چه مواردی از میکرونیدلینگ استفاده می‌شود؟

در این بخش مواردی گفته شده است که در آن می‌توان از میکرونیدلینگ برای درمان استفاده کرد.

درمان جای جوش صورت و آکنه با میکرونیدلینگ

برخی از جوش‌های چرکی و آکنه‌های پوستی بعد از فروکش کردن به صورت لکه روی پوست صورت باقی می‌مانند. در برخی از موارد کرم‌های تقویتی و لایه‌بردار هم نمی‌تواند تاثیری روی اسکارها داشته باشند، اما میکرونیدلینگ صورت می‌تواند یک روش بسیار موثر و تاثیرگذار در از بین بردن جای جوش و لکه‌های ناشی از آکنه باشد.

از بین بردن ترک‌های حاملگی با میکرونیدلینگ

میکرونیدلینگ در از بین بردن ترک‌های حاملگی که ناشی از انبساط و انقباض پوست است، راهی موثر است. این ترک‌ها به صورت بافت سفید رنگی در بخش‌های پهلو، شکم و ران پا ظاهر می‎‌‌شوند. با استفاده از میکرونیدلینگ این ترک‌ها کاملا از بین نخواهند رفت اما بسیار کمرنگ خواهند شد به طوریکه به وضوح دیده نمی‌شوند.

از بین بردن چین و چروک صورت با میکرونیدلینگ

مهم‌ترین و اصلی‌ترین استفاده از میکرونیدلینگ صورت، جوان‌سازی پوست و رفع چین و چروک صورت است. با استفاده از میکرونیدلینگ روی بخش‌هایی از صورت که چین و چروک دارند پوست صورت مجبور می‌شود تا کلاژن‌سازی خود را آغاز کند و این امر باعث جوان‌سازی و کاهش چین و چروک صورت می‌شود.

معایب و عوارض میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ نیز مانند سایر روش‌های زیبایی عوارضی دارد که در ادامه بررسی می‌کنیم:

قرمزی پوست

قرمزی پوست صورت ممکن است تا ۷۲ ساعت بعد از آن هم وجود داشته باشد و سپس به مرور زمان التهاب و قرمزی پوست کاهش پیدا می‌کند. هرچه قرمزی پوست سریع‌تر از بین برود زخم‌های ناشی از آن هم سریع‌تر از بین خواهد رفت.

خشکی صورت

بعد از میکرونیدلینگ به دلیل استفاده از سوزن و کشیدگی پوست، پوست صورت دچار خشکی می‌شود، به همین دلیل بعد از انجام میکرونیدلینگ باید از یک مرطوب‌کننده و آبرسان قوی استفاده کنید.

التهاب پوست

استفاده از سوزن‌های میکرونیدلینگ روی پوست صورت فشار زیادی به پوست وارد می‌کنند، سایز این سوزن‌های میکرونیدلینگ ( ۰.۲ میلی‌متر، ۰.۲۵ میلی‌متر، ۰.۵ میلی‌متر، ۱ میلی‌متر، ۱.۵ میلی‌متر) است. https://www.healthline.com/dermarolling/#how-does-it-work از طرفی باعث آزاد شدن ماده‌ای به نام هیستامین در پوست می‌شوند. این ماده در برابر ورود هرگونه مواد خارجی واکنش نشان می‌دهد و ممکن است تا چند روز بعد از میکرونیدلینگ، صورت‌تان کمی التهاب داشته باشد.

عفونت

حتما برای انجام میکرونیدلینگ صورت به یک مرکز تایید شده و بهداشتی مراجعه کنید، استفاده از سوزن‌های مشترک برای این کار تنها می‌تواند عفونت پوستی را افزایش دهد. از طرفی؛ قبل از انجام میکرونیدلینگ حتما پوست صورت را با شوینده مناسب بشوئید تا عاری از هرگونه آلودگی باشد، در غیر اینصورت می‌تواند باعث عفونت پوستی شود.

ایجاد لک

اگر در زمان انجام میکرونیدلینگ روی پوست صورت‌تان جوش فعالی داشته باشید با اینکار باکتری‎های آن را روی پوست صورت پخش خواهید کرد و بعد از انجام میکرونیدلینک به صورت لک ظاهر می‌شود.

خراشیدگی پوست

دستگاه میکرونیدلینگ ممکن است برای چند بار روی پوست صورت شما کشیده شود، همین امر باعث میشود تا خراش‌های سطحی روی پوست به وجود آید که برای ترمیم و از بین رفتن به مدت زمان نیاز دارند.

عوارض میکرونیدلینگ

پیگمانتاسیون

در بعضی مواقع این سوزن‌ها فشار زیادی به پوست صورت وارد می‌کنند در نتیجه حفره‌های عمیق‌تری روی پوست ایجاد می‌شود، از طرفی بعد از میکرونیدلینگ به هیچ عنوان نباید در معرض آفتاب قرار بگیرید. در صورت برخورد نور خورشید با پوست صورت رنگ پوست تیره می‎‌شود پس بهتر است به صورت دائم از ضدآفتاب استفاده کنید تا زخم‌های ایجاد شده روی پوست صورتتان از بین برود.

سایر عوارض

  • واکنش به داروهای موضعی
  • تغییر رنگدانه‌های پوست صورت
  • کبودی، سوزن و خارش پوست

چطور باید عوارض میکرونیدلینگ را کاهش داد؟

عوارض میکرونیدلینگ به دلیل فشار زیادی که به پوست صورت وارد می‌کند، بسیار زیاد است امه بی خطر و زودگذر است.  می‌توان با استفاده از داروها و روش‌های درمانی  تا حد زیادی عوارض میکرونیدلینگ صورت را کاهش داد. در ادامه به چند مورد اشاره می‌کنیم تا با انجام دادن یا ندادن آن عوارض میکرونیدلینگ صورت را کاهش می‌دهد:

  • تا ۷۲ ساعت بعد از میکرونیدلینگ نباید از لوازم آرایشی استفاده کنید.
  • به طور روزانه و روتین باید از یک کرم ضدآفتاب با spf 30 استفاده کرد.
  • از تونرهایی که در محتویات‌شان الکل دارند تا ۱۵ روز بعد از میکرونیدلینگ نباید استفاده کرد.
  • بعد از میکرونیدلینگ روزانه چند ساعت از کمپرس آب سرد استفاده کنید.
  • تا ۲۴ ساعت بعد از میکرونیدلینگ از قرار گرفتن در معرض آفتاب و شستشو صورت با آب خالی بپرهیزید.
  • تا ۲۴ ساعت بعد از میکرونیدلینگ از خوردن غذاهای داغ و تند جلوگیری کنید و در مقابل آب و مایعات فراوان بنوشید.
  • به هیچ عنوان از درمان‌های خودسرانه استفاده نکنید، ممکن است تا ماه‌ها و شاید سال‌ها اثرات آن روی پوست صورت باقی بماند.

مرور نتایج یک تحقیق

بر اساس نتایج منتشر شده از یک سایت معتبر  ملاسما برای درمان اختلال رنگدانه ای استفاده می‌شود ولی روند بسیار سختی دارد. با این حال ، با میکرونیدلینگ به موفقیت هایی رسیده اند. هدف از مطالعه حاضر ارزیابی اثر میکرونیدلینگ با استفاده از محلول meso ‐ depigmentation (مزونیدلینگ) در مقایسه با میکرونیدلینگ استاندارد ، طی یک دوره ۴ ماهه درمانی بود.

به عنوان بخشی از این مطالعه مقدماتی ، ۲۰ بیمار از یک طرف میکرونیدلینگ و از طرف دیگر صورت مزونیدلینگ دریافت کردند. درمان به صورت ماهانه به مدت ۴ ماه تکرار شد. اثربخشی درمان از طریق رنگ سنجی Dermacatch، ، تعیین نمره اصلاح شده منطقه و شدت ملاسما (mMASI) ، ارزیابی و تعریف شد ، به موجب آن تمام ارزیابی ها در ابتدا و همچنین پس از ۲ و ۴ ماه درمان انجام شد. هر دو روش درمانی بدون ایجاد عوارض جانبی یا عوارض قابل توجهی در درمان ملاسما موثر بودند.

سخن پایانی

در جدول زیر می‌توانید آمار رضایت، زخم و بهبودی میکرونیدلینگ را که سایت researchgate اعلام کرده ببینید.

میزان رضایت بافت آسیب دیده میزان زخم
۳۰-۴۰ درصد ۲۰-۲۲۵ درصد نیاز به بهبود ۱۵-۲۰ درصد خفیف بعد از یک ماه و دوبار میکرونیدلینگ
۸۰-۸۵ درصد ۴۰-۵۰ درصد نیاز به بهبود ۵۱-۶۰ درصد بهبودیافته بعد از سه ماه و شش بار میکرونیدلینگ

در جدول مشاهده می‌کنید میزان زخم و آسیب دیدگی بعد از مدتی بسیار کم است در حالی که میزان رضایت افراد از نتیجه میکرونیدلینگ بالاست. برای گرفتن بهترین نتایج با کمترین عارضه انتخاب یک کلینیک معتبر و مجهز و پزشک متخصص بسیار مهم است.

۱۰ comments

سحر کشوری ۶ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۱:۴۵

هزینه کل میکرونیدلینگ چقدره؟

Reply
کلینیک صدف ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۵۶

هزینه انجام میکرونیدلینگ صورت با توجه به تعداد جلساتی که نیاز دارید و کلینیک زیبایی مورد نظرتان قابل محاسبه است. برای مشخص شدن هزینه کل باید ابتدا با پزشک مورد نظرتان مشورت کنید.

Reply
دانیال ۷ خرداد ۱۴۰۰ - ۲۱:۵۷

میکرونیدلینگ بیهوشی کامل داره؟

Reply
کلینیک صدف ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۴:۵۴

خیر، تنها نیاز به بی‌حسی موضعی است.

Reply
الهه رودکی ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۰

من دیروز میکرونیدلینگ کردم و باید از فردا برم سرکار، مشکلی برای صورتم پیش نمیاد؟

Reply
کلینیک صدف ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۷

با سلام
ترجیحا بهتر است ۴۸ ساعت بعد از میکرونیدلینگ صورت استراحت داشته باشید، در معرض نور خورشید و هوای آزاد قرار نگیرید. چون منافذ روی پوست صورت تا ۲۴ ساعت بعد از میکرونیدلینگ همچنان باز هستند.

Reply
bita ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۰۱

من روی صورتم جای جوش و چندتا لکه هست، از کرم‌ها و لایه بردارهای استفاده کردم اما فایده‌ای نداشت. میکرونیدلینگ می‌تونه اینارو از بین ببره؟

Reply
کلینیک صدف ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۷

با سلام
بله میکرونیدلینگ در ابتدا لکه را کم‌رنگ کرده و سپس آن را از بین خواهد برد.

Reply
vida ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۵

جای جوش روی صورت من حالت تورفتگی ایجاد کرده، از میکرونیدلینگ میشه استفاده کرد برای از بین بردنش؟

Reply
کلینیک صدف ۲۵ خرداد ۱۴۰۰ - ۰۵:۳۷

با سلام
برای این مورد باید ابتدا با پزشک مورد نظر مشورت کنید، در صورت صلاح دید پزشک نیاز به تعداد جلسات بسیاری دارید. چون میکرونیدلینگ عمدتا برای از بین بردن جای جوش و لکه استفاده می‌شود.

Reply

Leave a Comment