شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
لیزر جای جوش

لیزر جای جوش : بهترین انتخاب برای انواع جوش

جوش یکی از ناخوشایندترین اتفاقاتی است که می‌تواند برای پوست بیفتد. همه ما بارها این تجربه را داشته‌ایم که حین نگاه کردن به آینه یا حتی لمس پوست خود متوجه یک یا چند برآمدگی روی پوست شده‌ایم. جوش‌ها در دوران نوجوانی به اوج خود می‌رسند و لکه‌هایی را تا همیشه برایمان به یادگار می‌گذارند؛ یک یادگاری ناخوشایند که هیچ‌کس هیچ علاقه‌ای به آن ندارد. به همین خاطر است که همه ما راه‌های مختلفی را برای از بین بردن جای جوش امتحان کرده‌ایم تا شاید از شر این لکه‌های زشت و اضافی راحت شویم. لیزر جای جوش یک روش عالی برای بهبود ظاهر پوست است که در این مقاله به بررسی آن می‌پردازیم. اگر شما هم از جای جوش‌های خود خسته شده‌اید و به دنبال راهی موثر برای از بین بردن آن‌ها هستید، با ما همراه باشید.

انواع جوش و دلایل آنها

جوش‌ها معمولا ناشی از تغییرات هورمونی هستند که توسط هورمون‌های آندروژن ایجاد می‌شوند. این هورمون‌ها در سال‌های نوجوانی و جوانی فعالیت خود را شروع می‌کنند. حساسیت نسبت به این هورمون‌ها همراه با باکتری‌های سطحی روی پوست و اسیدهای چرب در غدد چربی، انوع جوش‌ها را به وجود می‌آورند. تغییرات هورمونی در دوره قاعدگی زنان، آلودگی هوا، استفاده از محصولات مراقبت‌های پوستی، استرس، بعضی از داروها و ژنتیک از جمله دلایل ایجاد جوش هستند. انواع جوش‌ها عبارت‌اند از:

  • جوش‌های سرسیاه: چربی‌های اضافه و سلول‌های مرده، منافذ باز پوست را پر می‌کنند و جوش‌های سرسیاه به وجود می‌آیند.
  • جوش‌های سرسفید: این جوش‌ها معمولا در اثر چربی و سلول‌های مرده پوست ایجاد می‌شوند.
  • پاپول‌ها: پاپول‌ها برآمدگی‌ها کوچک قرمز یا صورتی هستند که ملتهب می‌شوند.
  • جوش‌های چرکی: جوش‌های چرکی شبیه جوش‌های سرسفید هستند که با اطرافشان قرمز شده است.
  • ندول‌ها: ندول‌ها جوش‌های بزرگ و دردناکی هستند که در عمق پوست قرار دارند.
  • کیست‌ها: کیست‌ها جوش‌های پر از چرکی هستند که باعث ایجاد اسکار و جای زخم می‌شوند.

لیزر جای جوش چیست و چگونه عمل میکند؟

لیزر جای جوش نوعی لیزر درمانی است که با هدف به حداقل رساندن لکه‌های باقی‌مانده از جوش‌های قدیمی انجام می‌شود. لیزر جای جوش با متمرکز کردن نور روی لایه‌های رویی پوست، جای جوش‌ها و بافت اسکار را از بین می‌برد و در عین حال، رشد سلول‌های جدید و سالم پوست را تحریک می‌کند تا جایگزین بافت اسکار شوند.

هرچند لیزر جای جوش نمی‌تواند ۱۰۰ درصد لکه‌های باقی‌مانده را از بین ببرد، اما آن‌ها را به حداقل می‌رساند و حتی در بعضی از موارد، درد ناشی از آن‌ها را هم کاهش می‌دهد. با این حال، کسانی که جوش فعال، پوست تیره یا پوست چروکیده دارند، کاندیدای مناسبی برای لیزر جای جوش نیستند.

گرمای ناشی از لیزر جای جوش لایه رویی پوست را که دارای زخم یا لکه است، از بین می‌برد. با از بین رفتن این لایه پوست صاف‌تر به نظر می‌رسد و جای زخم‌ها و جوش‌ها به میزان قابل‌توجهی کاهش پیدا می‌کند. همزمان با از بین رفتن لایه آسیب‌دیده، گرما و نور لیزر جای جوش باعث رشد سلول‌های جدید و سالم پوستی می‌شوند. همچنین با گرم شدن این نواحی، جریان خون بیشتر شده و التهاب‌های پوستی کمتر می‌شود.

بیشتر بخوانید:
درمان خانگی و گیاهی جای جوش

لیزر جای جوش چیست

انواع لیزر جای جوش

به‌طور کلی دو نوع لیزر جای جوش وجود دارد. مجله پزشکی Healthline انواع لیزر جای جوش را به دو دسته زیر تقسیم می‌کند:

  • لیزر جای جوش تخریبی: لیزر جای جوش تخریبی از لیزر اربیوم YAG یا لیزر کربن دی‌اکسید استفاده می‌کند و کل لایه رویی پوست در ناحیه آسیب‌دیده را از بین می‌برد. قرمزی ناشی از لیزر جای جوش تخریبی ممکن است بعد از ۳ تا ۱۰ روز ناپدید شود.
  • لیزر جای جوش غیرتخریبی: در این روش از لیزر مادون قرمز برای از بین بردن جای جوش استفاده می‌کند. گرمای ناشی از لیزر جای جوش غیرتخریبی باعث تحریک تولید کلاژن و تشویق رشد سلول‌های جدید برای جایگزین شدن با بافت آسیب‌دیده می‌شود.

لیزر فرکشنال

لیزر فرکشنال برای از بین بردن اسکارهای آکنه ضخیم و ناهموار بسیار مناسب است. این نوع لیزر جای جوش با از بین بردن بافت‌های ناهموار پوستی، ظاهر پوست را صاف کرده و با هدف قرار دادن رنگ‌دانه‌های قهوه‌ای، لکه‌های ناشی از جوش را از بین می‌برد. لیزرهای فرکشنال با افزایش تولید کلاژن ظاهر پوست را هم جوان می‌کنند و باعث شفافیت پوست می‌شوند. لیزر فرکشنال CO2 لایه‌های اول و دوم پوست را تحت‌تاثیر قرار داده و به رشد سلول‌های جدید پوستی کمک می‌کند. نتیجه لیزر جای جوش فرکشنال را حدودا یک هفته بعد از درمان می‌توانید مشاهده کنید.

لیزر پالسی IPL

لیزر پالسی IPL نوعی لیزر جای جوش برای درمان جای جوش و اسکارهای جزئی، روزاسه و لکه‌های قرمز ناشی از جوش است. در این روش یک نور پالسی شدید کالیبره‌شده به سطح پوست می‌تابد تا رنگ‌دانه‌های پوستی مانند نواحی تیره‌تر، قرمزی و لکه‌های ناشی از جوش را شناسایی کند. اشعه لیزر به زیر پوست نفوذ کرده و منشا مشکلات پوستی را برطرف می‌کند. برای رسیدن به بهترین نتیجه از لیزر جای جوش IPL بهتر است ۳ تا ۶ جلسه با فاصله سه هفته تحت درمان قرار بگیرید.

لیزر PDL

لیزر جای جوش PDL از یک پرتوی نور متمرکز برای هدف قرار دادن سلول‌های آسیب‌دیده پوستی استفاده می‌کند. این نور به گرما تبدیل می‌شود و لکه‌های ناشی از جوش، روزاسه و اسکارهای قرمز را بهبود می‌دهد. بیشتر بیماران برای رسیدن به بهترین نتیجه معمولا به یک تا سه جلسه درمان نیاز دارند. درمان با لیزر PDL جوش‌های التهابی را پس از ۱۲ هفته تا حد زیادی بهبود می‌دهد.

لیزر Smoothbeam

لیزر Smoothbeam نوعی لیزر جای جوش است که غده‌های چربی در لایه‌هایی بالایی پوست را هدف قرار می‌دهد. این لیزر با کوچک کردن دائمی غده‌های چربی، به درمان جوش کمک می‌کند و حتی باعث تولید کلاژن می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که این نوع لیزر تا ۹۸ درصد می‌تواند جای جوش را بعد از چهار جلسه درمان از بین ببرد. گاهی اوقات حتی بعد از یک یا دو جلسه درمان هم نتیجه مطلوب ظاهر می‌شود.

لیزر اربیوم

لیزر جای جوش اربیوم از نوع تخریبی بوده و سلول‌های پوستی آسیب‌دیده و بافت‌های اسکار را تبخیر می‌کند. گرمای ناشی از این لیزر تولید کلاژن را تحریک کرده و با از بین بردن رنگ‌دانه‌های موجود در پوست ظاهری صاف و شفاف ایجاد می‌کند. نتیجه لیزر جای جوش اربیوم را می‌توانید پس از دو تا سه هفته از درمان که عوارض عمل کاملا بهبود پیدا کرد، مشاهده کنید. پس از این مدت کلاژن موجود در پوست افزایش پیدا کرده و نتیجه درمان تا دو سال بعد، ماندگار خواهد بود.

لیزر جوش

سایر روش های رفع جای جوش

علاوه بر لیزر جای جوش، روش‌های دیگری هم وجود دارند که می‌توانند جوش‌ها و لکه‌های ناشی از آن را از بین ببرند. از جمله روش‌های موثر که می‌توانند تا حدودی جایگزین لیزر جای جوش شوند، عبارت‌اند از:

مزوتراپی

مزوتراپی جای جوش یک روش درمانی است که در آن مواد مختلفی مانند داروها، مواد مغذی، عصاره‌های گیاهی و… به زیر پوست تزریق می‌شوند و آن را ترمیم می‌کنند. در این روش پوست مواد مغذی و مفیدی دریافت می‌کند و چربی‌های موجود در آن کاهش پیدا می‌کند. با کمک مزوتراپی سلول‌های جدید جایگزین سلول‌های مرده و آسیب‌دیده می‌شوند و ظاهر پوست را بهبود می‌دهند. بعد از یک یا چند جلسه درمانی مزوتراپی می‌توانید تغییرات محسوسی در پوست خود مشاهده کنید.

PRP

PRP همان پلاسمای غنی از پلاکت است که از خون خود فرد گرفته می‌شود. در این روش ابتدا پزشک از شما خون گرفته و سپس آن را درون سانتریفیوژ قرار می‌دهد تا پلاسمای غنی از پلاکت از سایر اجزای خون جدا شوند. این ماده که عامل اصلی بهبود زخم‌های بدن است، جای جوش را به کلی از بین می‌برد و باعث رفع التهاب‌های پوستی می‌شود. برای رسیدن به بهترین نتیجه از PRP به تقریبا ۴ تا ۶ جلسه درمانی نیاز دارید.

میکرونیدلینگ

در روش میکرونیدلینگ دستگاهی که روی نوک آن سوزن‌های بسیار ظریفی قرار دارد، روی پوست حرکت داده می‌شود. در اثر حرکت این دستگاه زخم‌های کوچکی روی پوست ایجاد می‌شود که فرایند طبیعی بهبود پوست را آغاز می‌کند. این روش علاوه بر از بین بردن ناهمواری‌های ناشی از جوش، غده‌های چربی زیر پوست را هم نابود می‌کند و باعث بهبود ظاهر پوست می‌شود.

بهترین لیزر جای جوش کدام است؟

انواع لیزر جای جوش برای مشکلات پوستی مختلف استفاده می‌شوند و نمی‌توان یک نوع لیزر را برای تمام افراد پیشنهاد کرد. به همین خاطر است که برای رسیدن به بهترین نتیجه باید با پزشک مشورت کنید. اما در حالت کلی، لیزرهای نوری می‌توانند در درمان لکه‌های جوشی که حاوی رنگ‌دانه هستند، موثرتر باشند و لیزرهای فرسایشی مانند اربیوم و فرکشنال، اسکارهای برآمده یا فرورفته را بهتر درمان می‌کنند.

لیزر جای جوش

مراقبت های قبل و بعد از بررسی لیزر جای جوش

لیزر جای جوش تا حد زیادی می‌تواند به از بین بردن جای جوش‌ها کمک کند. اما نمی‌توان از آن انتظار معجزه داشت. با این حال، آکادمی پوست آمریکا مراقبت‌های زیر را برای رسیدن به بهترین نتیجه توصیه می‌کند:

  • با یک پزشک متخصص پوست مشورت کنید.
  • چند هفته قبل از لیزر جای جوش از قرار گرفتن در معرض نور خورشید خودداری کنید.
  • حداقل دو هفته قبل از لیزر سیگار را ترک کنید.
  • از مصرف ویتامین E، آسپرین و سایر مکمل‌هایی که بهبود را به تعویق می‌اندازند، خودداری کنید.
  • دو تا چهار هفته قبل از لیزر جای جوش از محصولات مراقبت پوستی حاوی رتینوئید یا اسید گلیکولیک استفاده نکنید.
  • اگر مستعد تبخال هستید، با تجویز پزشک دارو مصرف کنید.

علاوه بر این مراقبت‌ها، باید بعد از لیزر جای جوش هم از پوست خود مراقبت کنید و به نکات زیر توجه داشته باشید:

  • از کرم ضدآفتاب استفاده کنید.
  • ۶ تا ۸ هفته بعد از لیزر جای جوش از برنزه کردن خودداری کنید.
  • از تونر یا مرطوب‌کننده برای مراقبت از پوست استفاده کنید.
  • ناحیه تحت‌درمان را تمیز نگه دارید و تا حداقل یک هفته بعد از درمان آرایش نکنید.
  • نتایج لیزر جای جوش بعد از ۷ تا ۱۰ روز قابل‌مشاهده خواهد بود. پس صبور باشید.

چرا کلینیک صدف انتخاب مناسبی برای لیزر جای جوش است؟

لیزر جای جوش از موثرترین و بی‌خطرترین روش‌های زیباسازی پوست است؛ به شرط اینکه توسط پزشک متخصص و باتجربه انجام شود. کلینیک صدف تیمی از پزشکان ماهر و سرشناس را تشکیل داده تا بتوانند با استفاده از تجهیزات و امکانات روز دنیا رضایت را برای مشتریان این مجموعه به ارمغان آورند. مجوز رسمی از وزارت بهداشت و رضایت مشتریان این کلینیک در طول ۱۰ سال فعالیت آن از دیگر شواهدی است که می‌تواند شما را از انتخاب این مجموعه برای لیزر جای جوش مطمئن کند.

کلام آخر

جوش‌ها از رایج‌ترین ضایعات پوستی هستند که معمولا گریبان همه را در سنین مختلف می‌گیرند. گاهی اوقات جوش‌ها از بین می‌روند، اما جای آن‌ها تا همیشه روی پوست ماندگار می‌شود و ظاهر ناخوشایندی برای فرد به وجود می‌آورد. لیزر جای جوش یک راه مطمئن برای از بین بردن لکه‌ها و بافت‌های اسکار است که می‌تواند شما را به هدف خود برساند؛ به شرط اینکه با یک پزشک متخصص مشورت کنید و از او کمک بخواهید. به نظر شما کدام یک از راه‌های گفته‌شده در این مقاله برای از بین بردن جای جوش مناسب‌تر است؟‌ تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.

۳۳ comments

آزادی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۴

آیا لیزر میتونه جای جوش عمیق رو درمان کنه؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳

با سلام
بله لیزر جای جوش میتونه تا حد زیادی جای جوش های عمیق رو بهتر کنه

Reply
فرانک ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۵

به نظرتون اگه هنوز جوش فعال داریم لیزر جای جوش انجام بدم خوبه؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۳

با سلام بهتره اول درمان جوش انجام بشه بعد لیزر جای جوش چون اگر جوش زدن شدید باشه دوباره جای جوش جدید به وجود میاد و جلسات بیشتری نیاز خواهد بود.

Reply
امیری ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶

لیزر تا چند درصد میتونه جای جوش رو بهبود بده؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۲

با توجه به وضعیت پوست، نوع لیزر، میزان تخصص و تشخیص درست پزشک از ۶۰ تا ۱۰۰ درصد میتونه باعث بهبود جای جوش بشه

Reply
الهه مختارنیا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۶

ممنون از مقاله خیلی خوب کامل بود

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱

ممنون از توجهتون

Reply
حمیده شمسی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷

بعد از چند جلسه میشه نتیجه لیزر جای جوش رو دید؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۱

با سلام
با توجه به وضعیت پوست متغییره ولی اصولا بعد از ۳ جلسه میشه نتایج لیزر جای جوش رو دید

Reply
حامد جمالی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۷

میگن میکرونیدلینگ بهتر از لیزر جای جوش هست درسته؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۰

با سلام
خیر هر روش مزایا و معایب خودش رو داره و روشی بهتری از دیگری نیست در موقعیت‌های مختلف برای هر فرد هر کدوم از روش ها میتونن بهترین باشن

Reply
حورا نوری ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۹

من چند جلسه میکرونیدلینگ رفتم برای جاس جوش و بهبود رو حس کردم. الان پزشک میگه بهتره لیزر جای جوش انجام بدم چون زودتر نتیجه میگیرم. به نظرتون درسته؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۹

با سلام
با توجه به اینکه بهبود حاصل شده و راضی بودید بهتره به توصیه پزشکتون گوش کنید.

Reply
فائزه عظیمی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۰

میگن برای جای جوش عمیق لیزر جواب نمیده و بهتره میکرونیدلینگ استفاده بشه این حرف چقدر صحت داره؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۸

با سلام
هر دو روش موثر هستند اما اینکه کدوم روش انجام بشه رو باید پزشک تشخیص بده

Reply
باران ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۲

برای جای جوش لیزر فرکشنال بهتره یا مونالییزا؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۸

با سلام
نوع لیزر رو پزشک باید با توجه به وضعیت و نوع پوست انتخاب کنه اینکه بگیم چه دستگاهی بهتره یه کم سخته

Reply
الناز قریشی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۷

من ۷ ۸ جلسه لیزر تو یک سال انجام دادم برای جای جوش‌هام و واقعا نتیجه گرفتم

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷

بسیار عالی خوشحالیم که راضی بودید

Reply
فریده رحمانی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۸

من خودم میکرونیدلینگ بلدم صورتم رو با عمق ۲ سوزن انجام دادم بعد ۳ جلسه قشنگ جای جوشام از بین رفت

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۷

با سلام
بله میکرونیدلینگ در درمان جای جوش بسیار موثره ولی حتما باید توسط متخصص انجام بشه خوشبختانه شما خودتون آموزش دیدید

Reply
ثنا راهبر ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۰

برای جای جوش معمولی که یه لایه بردار معمولی هم جوابه ولی برای جای جوش که گود میشه نهایتا لیزر یا بقیه روش ها ۶۰ ۷۰ درصد جواب بدن

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۶

با سلام
نتیجه درمان در هر فرد متفاوته و حتی میتونه ۱۰۰ درصد هم باشه

Reply
یاسمین ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۸

سلام وقت بخیر من یه مدته جوش های بزرگ و دردناکی میزنم. قبلا اصلا جوش نمیزدم تو سنیم نیستم که جوش بزنم باید چیکار کنم؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۵

با سلام
ممکنه مشکلات هورمونی باشه بهتره به پزشک مراجعه کنید و آزمایش بدید

Reply
دنیا عبدالهی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۸

مرسی از اطلاعات مفیدی که ارائه دادید

Reply
خالقی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۹

من میخوام لیزر انجام بدم برای جای جوشم به نظرتون جواب میده؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۴

با سلام
پزشک باید بررسی کنه قطعا موثره اما میزان اثرگذاری و طول دوره درمان با توجه به وضعیت و نوع پوست هر فرد متفاوته

Reply
رعنا اختری ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۰

بهترین درمان برای جوش راکوتانه بعدش برید سراغ درمان جای جوش

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳

خیر راکوتان عوارض زیادی داره و باید حنما زیرنظر دکتر مصرف بشه. در بسیاری موارد جوش به راحتی درمان میشه

Reply
بهناز کریمی ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۱

چیکار کنیم جوش نزنیم؟

Reply
کلینیک صدف ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۳:۰۳

با سلام
اول تغذیه درست، ورزش دوری از استرس بعد یه روتین پوستی خوب داشته باشید. پوستتون رو با میسلارواتر و شوینده مناسب بشورید و بعدش از تونر استفاده کنید. اگر مستعد جوش هستید میتونید از کرم های ضدجوش هم استفاده کنید و در نهایت مرطوب کننده و آبرسان

Reply

Leave a Comment