شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
علائم پوستی کرونا در کودکان

همه چیز درباره علائم پوستی کرونا در کودکان

ویروس کرونا تا به امروز حدود ۴۷ میلیون نفر را در سراسر جهان آلوده کرده که ۹۰۰ هزار نفر از این آمار شامل کودکان می‌شود. این ویروس در هر فرد علائم مختلفی از خود نشان داده است، گاهی این علائم به تب و سرفه و مواقع دیگر به از بین رفتن حس بویایی منجر می‌شود اما ممکن است در برخی افراد هم بدون علامت باشد.

ویروس کرونا تقریبا می‌تواند بر همه اعضای بدن تاثیر بگذارد و در این میان یکی از این نشانه‌های آن، بروز علائم پوستی است. اما شاید این سوال پیش بیاید که علائم کرونا روی پوست چگونه است؟ مشکلات پوستی در کودکانی که به کرونا مبتلا شده‌اند به چه شکل است؟

در این مقاله همراه ما باشید تا علائم پوستی کرونا در کودکان را بررسی کرده و اگر چنین نشانه‌هایی در کودکان دوستان، آشنایان یا فرزند خود دیدیم، آن را جدی بگیریم.

آیا کودکان هم به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند؟

ابتلای کودکان به ویروس کرونا

همانطور که در ابتدای مقاله خواندیم، بخشی از مبتلایان این ویروس، کودکان هستند، بنابراین شایعه‎هایی که خبر از عدم ابتلای کودکان به ویروس کرونا تا مدت‌ها دست به دست می‌شد، صحت نداشت.

بر اساس توصیه آکادمی پوست آمریکا ( AAD )، کودکان بالای ۲ سال مثل بزرگسالان حتما باید از ماسک استفاده کنند تا به کرونا مبتلا نشوند.

سازمان  جهانی بهداشت اعلام کرده به طور میانگین روزانه حدود ۵ هزار نفر به دلیل ابتلا به ویروس کرونا جان خود را از دست می‌دهند. بنابراین شناخت علائم این ویروس بسیار مهم است. همچنین اگر چند علامت را به صورت همزمان مشاهده کردید، لازم است کار درمان، قرنطینه فرد بیمار و مشورت با پزشک را سریعا آغاز کنید.

علائم پوستی کرونا در کودکان را بشناسیم

یکی از علائم ویروس کرونا شناخته که در برخی کودکان دیده می‌شود لکه‌های پوستی است. در ادامه داریم انواع مختلف نشانه‌های پوستی این بیماری را بیشتر بررسی می‌کنیم:

انگشت پای کوویدی

آخرین تحقیقات نشان داده که شرایط التهابی ناشی از ویروس کرونا در بدن می‌تواند منجر به تغییر رنگ و تورم انگشتان پا شود. بیماری ” انگشتان کرونا” معمولا ۱ تا ۴ هفته بعد از ابتلا به این ویروس ایجاد می‌شود، اما در اکثر مواقع جای نگرانی نیست، چون در صورت خفیف بودن این بیماری، پاها طی ۱۰ تا ۱۴ روز به حالت عادی برمی‌گردند.

دانشمندان کشف کرده‌اند که از هر ۶ نفر، ۱ نفر برای درمان ” انگشت پای کوییدی ” در بیمارستان نیاز دارد. از علائم آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برجستگی‌های ملایم قرمز یا بنفش روی دست‌ها یا انگشتان پا
  • تاول‌های کوچک روی سینه و کمر
  • احساس سوزش در انگشتان که اغلب با درد و حساس شدن انگشتان همراه است
  • حلقه‌های رنگی کوچکی در کف پا یا انگشت شست

یکی از راه‌های درمان آن استفاده از کرم هیدروکورتیزون است که باعث کاهش درد و خارش در ناحیه پاها می‌شود، اما بهتر است قبل از انجام هرکاری به پزشک مراجعه کرده و با او مشورت کنید.

کهیر

علائم پوستی کرونا

یکی دیگر از علائم کرونا در کودکان، ایجاد کهیر روی پوست آن‌هاست. کهیر به صورت ناگهانی روی پوست ظاهر شده و باعث خارش زیادی در آن ناحیه می‌شود. این بیماری پوستی ممکن است در هر نقطه از بدن ایجاد شود یا تغییر شکل بدهد و جا به جا شود. علائم آن به صورت زیر است:

  • جوش‌های برجسته با رنگ قرمز یا همرنگ پوست
  • خارش شدید پوست
  • در صورت فشار دادن مرکز کهیر، تغییر رنگ آن به سفید ( رنگ پریدگی )

با مراجعه به پزشک و شروع درمان حدود ۲ تا ۱۲ روز طول می‌کشد تا این بیماری پوستی از بین برود و پوست به حالت عادی برگردد.

لب‌هایی بی‌رنگ و ترک خورده

یکی دیگر از علائم این ویروس احساس درد در لب‌ها، خشکی و پوسته پوسته شدن آن است. همانطور که اشاره شد این ویروس می‌تواند باعث واکنش‌های متعددی در پوست کودکان شود، پس تعجبی ندارد که تاثیر خود را روی لب‌های‌شان هم بگذارد.

با مشاهده این علائم در کودک خود سریعا به پزشک مراجعه کرده و درمان را شروع کنید، علاوه بر دارویی که پزشک تجویز کرده چندین درمان خانگی هم وجود دارد:

  • مایعات مصرف کنید چون نوشیدن زیاد آب به برطرف شدن ترک‌های لب کمک می‌کند.
  • از داروخانه‌ها پماد مخصوص برای خشکی لب بخرید.
  • در هوای سرد لب‌های خود را با ماسک بپوشانید.

زبان متورم و شبیه به توت فرنگی

به طور متوسط یک فرد بین ۲۰۰۰ تا ۸۰۰۰ جوانه چشایی روی زبان خود دارد.

زبان شبیه توت فرنگی یا تورم جوانه‌های چشایی می‌تواند به خاطر ابتلا به بیماری کرونا و کمبود ویتامین B12 ایجاد شود. اغلب اوقات در این بیماری زبان بزرگ و قرمز شده یا چند روز قبل از قرمز شدن، سفید می‌شود. درد زیادی در آن ناحیه احساس می‌شود و ممکن است در خوردن غذا یا نوشیدن مایعات مشکل ایجاد شود. بهتر است با دیدن علائم آن به پزشک مراجعه کنید و روند درمان را سریعا شروع کنید.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله پسوریازیس و کرونا را نیز مطالعه کنید.

علائم اصلی ویروس کرونا در کودکان

علاوه بر علائم پوستی، ویروس کرونا علائم عمومی‌تری هم دارد که مشاهده همزمان دو یا چند تا از آن‌ها در یک فرد، ممکن است نشانه ابتلا به این ویروس باشد:

  • تب: به گفته مرکز کنترل و پیشگیری بیماری‌ها در آمریکا، تب در کودکان مبتلا به کرونا کمتر دیده شده، این درحالیست که این موضوع در بزرگسالان بسیار گزارش شده است.
  • درد در ناحیه شکم: یکی از علائم ویروس کرونا در کودکان احساس درد‌های عضلانی در ناحیه شکم و سر درد است.
  • علائم گوارشی: برخی کودکان با ابتلا به این بیماری دچار استفراغ، اسهال یا تهوع می‌شوند.
  • چشم‌های قرمز: اگر چشم‌های کودک‌تان بدون اینکه گریه کرده باشد، قرمز شود بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

چه زمانی کودک باید تست کرونا بدهد؟

تست کرونا

اگر کودک‌تان بیمار شد، باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید، یک متخصص اطفال می‌تواند به راحتی براساس علائم کودک و سابقه ابتلای سایر اعضای خانواده توصیه لازم برای انجام تست کرونا را مطرح کند. همانطور که مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا(CDC)  اشاره می‌کند، کودکان در صورت داشتن شرایط زیر باید تست کرونا بدهند:

  • در صورتی که علائم ابتلا به کووید ۱۹ در آن‌ها دیده شود برای اطمینان بهتر است تست کرونا انجام شود.
  • اگر ارتباط نزدیکی با فرد مبتلا به کرونا یا مشکوک به کرونا داشته‌اند لازم است تست کرونا بدهند.( یعنی بیش از ۱۵ دقیقه در فاصله دو متری یک فرد آلوده بوده اند )
  • در صورتی که علائم بیماری در آن‌ها شدت یابد.
  • در صورتی که کودک هیچ علامتی از بیماری ندارد اما به طور مرتب ارتباط نزدیکی با بیمار مبتلا یا مشکوک به کرونا داشته است.

با این حال، اگر شرایط انجام تست کرونا در کودک وجود ندارد باید والدین او را برای ۱۴ روز در خانه قرنطینه کنند و با پزشک مورد نظر در ارتباط باشند.

درمان ویروس کرونا در کودکان چگونه است؟

اگرچه محققان در حال کشف روش‌های درمان کرونا هستند اما تا به امروز هیچ دارویی یافت نشده که بتواند این ویروس را به صورت کامل درمان کند. با توجه به آمار ارائه شده کودکان کم‌تر از بزرگسالان به این بیماری مبتلا می‌شوند و اکثر آن‌ها با درمان‌های خانگی بهبود پیدا می‌کنند. برای کمک به کودکان مبتلا به ویروس کرونا به موارد زیر دقت کنید:

  • کودک را به استراحت تشویق کنید.
  • مرتب به او سر بزنید و حال عمومیش را کنترل کنید.
  • به کودک مایعات زیادی بدهید تا آب بدنش از بین نرود.
  • با تجویز پزشک از داروهای تب‌بر و مسکن‌ها استفاده کنید.
  • در صورت امکان، از کودک بخواهید فقط در یک نقطه از خانه بماند تا اط سایر اعضای خانواده دور باشد و تمام سطوحی که به آن دست می­زند تمیز و ضدعفونی کنید. به این نکته دقت کنید که هنگام مراقبت از کودک بیمار حتما ماسک بزنید.

در برخی موارد لازم است کودکانی که بسیار بیمار هستند به بیمارستان مراجعه کرده و پزشک علائم او را کنترل کنند و با تجویز داروهایی بیماری را کنترل کنند.

پیشگیری کودکان در مقابل ویروس کرونا

همانطور که بارها از سوی منابع مختلف اعلام شده، علاوه بر قرنطینه کردن، با رعایت مواردی می‌توان از ابتلا به ویروس کرونا جلوگیری کرد:

  • به فروشگاه‌ها، مراکز خرید و … نروید.
  • اگر مجبور بودید با کودک خود بیرون از خانه بروید حتما ماسک بزنید.
  • مرتبا دستگیره ­ها، میز و سایر سطوحی را که در معرض تماس دیگران قرار دارد ضد عفونی کنید.
  • قبل از درخواست مراقبت پزشکی با دکتر خود تماس بگیرید زیرا بسیاری از افراد می‌توانند از راه دور مشکل خود را مطرح کنند.

سخن پایانی

کودکان در مقایسه با بزرگسالان کم‌تر به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند، با این حال والدین یا پرستارانی که از کودکان مراقبت می‌کنند باید اصول بهداشتی را به طور کامل رعایت کنند. بنابراین حتما سعی کنید که در خانه بمانید، به مکان‌های شلوغ و پرجمعیت نروید و با مصرف ویتامین‌ها و مواد غذایی مفید بدن خود و کودکان را در برابر این ویروس و بیماری‌های دیگر مقاوم‌تر کنید.

همچنین در صورت بروز هرگونه علائم بیماری سریعا به پزشک مراجعه کرده و روند کنترل درمان را شروع کنید. امیدواریم این مقاله از کلینیک صدف برایتان مفید واقع شده باشد.

همچنین پیشنهاد می‌کنیم سایر مقالات کلینیک درباره ویروس کرونا مانند رابطه جنسی و کرونا را مطالعه کنید.

منابع:

https://www.healthline.com/health/human-body-maps/tongue#1

https://www.aad.org/public/parents-kids/childhood-conditions/coronavirus-rash-signs-kids

 

Leave a Comment