شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
درمان افتادگی پلک عصبی

معرفی بهترین روش های درمان افتادگی پلک عصبی

هر مشکلی که در ظاهر به وجود می‌آید، می‌تواند نشانه یک مشکل درونی باشد. به عنوان مثال اگر از خواب بیدار شدید و ناگهان متوجه افتادگی یک یا هر دو پلک خود شدید، باید علت آن را در بدن خود جستجو کنید. افتادگی پلک یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که فرد در هر سنی و به دلایل مختلف می‌تواند با آن مواجه شود. اما علت افتادگی ناگهانی پلک یک چشم را می‌توان در مشکلات عصبی جستجو کرد. درمان افتادگی پلک عصبی هم مانند درمان سایر افتادگی‌ها، روش‌های متعددی دارد. اما بهترین درمان افتادگی پلک عصبی چیست؟ در این مقاله دلایل افتادگی عصبی و علت افتادگی ناگهانی پلک یک چشم را توضیح می‌دهیم؛ سپس بهترین روش‌های درمان را بیان می‌کنیم. پس با ما همراه باشید.

افتادگی پلک عصبی چیست و چه علائمی دارد؟

در مقاله‌ای از سایت aao.org می‌خوانیم: اختلال در عملکرد یا آسیب به عصب‌های سمپاتیک یا اوکولوموتور و حتی بروز مشکل در سیستم عصبی مرکزی ممکن است منجر به افتادگی پلک شود. در این حالت پلک بالایی پایین‌تر از سطح معمول (حداقل ۵/۱ تا دو میلی‌متر پایین‌تر) قرار می‌گیرد. اگر یک یا چند مورد از علائم زیر را دارید، باید برای درمان افتادگی پلک عصبی اقدام کنید:

  • پلک بالایی تا حدودی مردمک چشم را پوشانده است.
  • میدان دیدتان کاهش یافته است.
  • برای دیدن باید سر خود را به عقب خم کنید یا از دست برای بالا بردن پلک استفاده کنید.

علل افتادگی پلک عصبی چیست؟

افتادگی پلک عصبی به دلایل متعددی می‌تواند بروز پیدا کند. از اصلی‌ترین علل این عارضه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

بالا رفتن سن

شایع‌ترین علت افتادگی پلک بالا رفتن سن است. معمولا افراد در دهه پنجم یا ششم زندگی خود این مشکل را تجربه می‌کنند. نیروی جاذبه و تحلیل رفتن عضله بالابرنده به مرور زمان باعث بروز افتادگی پلک می‌شود.

 خستگی چشم

بیشتر جوانانی که به افتادگی پلک عصبی دچار می‌شوند، از چشم‌های خود خیلی کار می‌کشند. وقتی عضله پلک خسته می‌شود، نشانه‌های افتادگی پلک را مشاهده خواهید کرد. در این حالت اگر به چشم خود استراحت دهید، علائم خودبه‌خود از بین خواهند رفت.

خستگی چشم

به صورت مادرزادی

افتادگی پلک عصبی می‌تواند یک بیماری مادرزادی باشد. این ناهنجاری با کمبود تحریک عصب در عضله مشخص می‌شود. سندروم هورنر علت اصلی افتادگی پلک عصبی مادرزادی است. اختلال در مسیر سمپاتیک باعث ایجاد سندروم هورنر می‌شود که برای رفع آن باید از روش‌های درمان افتادگی پلک عصبی استفاده کرد.

 آسیب به ماهیچه های پلک

مالش بیش از حد چشم‌ها یا برخورد اجسام به چشم می‌تواند به ماهیچه‌های پلک آسیب برساند. وارد شدن صدمه‌های فیزیکی به ماهیچه‌های پلک باعث تضعیف آن‌ها شده و قدرتشان را در بالا نگه داشتن پلک کم می‌کند.

ضربه روحی

ضربه روحی یا استرس شدید می‌تواند روی هر عضوی از بدن تاثیر مخرب داشته باشد. علت افتادگی ناگهانی پلک یک چشم را هم می‌توان ناشی از ضربه روحی سخت دانست. این مورد منجر به پارگی پلک و قطع ورودی‌های عصبی می‌شود.

بیماری خود ایمنی بدن

بیماری‌های خود ایمنی بدن از دیگر عوامل ایجاد اختلال در عملکرد ماهیچه‌های بالابرنده پلک هستند. این مشکل در نتیجه حمله‌های پادتن‌های خود ایمنی و از بین رفتن انتقال‌دهنده‌های عصبی به وجود می‌آید. میاستنی گراویس یکی از نادرترین بیماری‌های خود ایمنی است که بر ارتباط ماهیچه‌ها و اعصاب تاثیر می‌گذارد.

مصرف مواد مخدر

مصرف مواد مخدری مانند هروئین، مورفین، هیدروکودین، اکسیکودون و حتی مصرف بیش از حد داروی ضد تشنج می‌تواند عصب پلک‌های بالایی چشم را از کار بیندازد.

اگر افتادگی پلک عصبی درمان نشود چه خطراتی به دنبال دارد؟

افتادگی پلک عصبی در موارد خفیف خودبه‌خود درمان می‌شود اما افتادگی‌های شدید نیاز به درمان افتادگی پلک عصبی دارند. از آن جایی که این مشکل می‌تواند علامت یک بیماری خطرناک‌تر باشد، به هیچ عنوان نباید نادیده گرفته شود. عدم درمان افتادگی پلک ممکن است بیماری‌های دیگری مانند آمبلیوپی یا آستیگماتیسم را به همراه داشته باشد. افتادگی پلک در ۲۰ درصد موارد منجر به تنبلی چشم و در ۳۲ درصد موارد منجر به استرابیستم (انحراف چشم) می‌شود.

افتادگی پلک عصبی نشانه چه بیماری‌هایی می‌تواند باشد؟

افتادگی پلک عصبی می‌تواند در اثر بیماری‌های دیگری رخ بدهد. بعضی از این بیماری‌ها به قدری خطرناک هستند که سلامت جان انسان‌ها را هم تهدید می‌کنند. این بیماری‌ها عبارتند از:

دیابت

دیابت یا بیماری قند یکی از بیماری‌هایی است که در بلند مدت چشم را درگیر می‌کند. این بیماری به قدری برای سلامت چشم‌ها خطرناک است که یکی از چهار علت اصلی نابینایی در دنیا شناخته می‌شود. قسمت‌های مختلفی از چشم در اثر دیابت آسیب می‌بینند. پلک‌ها و عضلات چشم‌ها از جمله این موارد هستند.

دیابت و افتادگی عصبی پلک

تومور مغزی

افتادگی پلک عصبی می‌تواند از تراکم عصب توسط یک تومور مغزی به وجود آید. از این رو علت افتادگی ناگهانی پلک یک چشم را می‌توان در اثر فلج عصب سوم دانست.

ملیتوس

دیابت ملیتوس نوعی بیماری شامل دیابت‌های نوع ۱، نوع ۲ و دیابت حاملگی است. ملیتوس را یک بیماری دائم‌العمر می‌دانند. این بیماری روی انرژی دریافتی از مواد غذایی تاثیر می‌گذارد و کم کم توانایی فرد را برای انجام کارهای معمولی از او می‌گیرد. ملیتوس باعث ضعف عضلات پلک شده و فرد را به افتادگی پلک عصبی دچار می‌کند.

تومور پانکوست

تومور پانکوست که در بالای ریه به وجود می‌آید، به بخشی از دستگاه عصبی سمپاتیک حمله کرده و باعث بروز سندروم هورنر می‌شود. سندروم هورنر را علت اصلی افتادگی پلک عصبی مادرزادی می‌دانند.

بهترین روش درمان افتادگی پلک عصبی چیست؟

روش‌های درمانی زیادی برای درمان افتادگی پلک وجود دارد؛ مانند حرکات ورزشی، استفاده از روغن‌ها و داروهای گیاهی، لیفت پلک، پلکسر، بلفاروپلاستی و غیره. این روش‌ها ممکن است برای درمان افتادگی پلک عصبی چندان موثر نباشد. برای درمان این بیماری می‌توانید به روش‌های زیر عمل کنید:

بررسی علت افتادگی پلک عصبی و انتخاب روش درمان

همانطور که گفتیم افتادگی پلک عصبی می‌تواند ناشی از یک بیماری باشد. از همین جهت در وهله اول باید به پزشک مراجعه کرده تا از علت افتادگی پلک عصبی خود آگاه شوید. در بعضی از موارد درمان بیماری اصلی کمک شایانی به درمان افتادگی پلک عصبی می‌کند. بنابراین انتخاب روش درمان به عهده پزشک متخصص است.

تشخیص افتادگی پلک عصبی

جراحی بلفاروپلاستی

اگر افتادگی پلک شدید باشد و پزشک تشخیص دهد که این مشکل دائمی است، می‌توانید با انجام بلفاروپلاستی پلک‌های خود را بهبود بخشید. شدت افتادگی پلک را اینگونه تقسیم‌بندی می‌کنند:

  • یک تا دو میلی‌متر: خفیف
  • سه تا چهار میلی‌متر: متوسط
  • بیشتر از چهار میلی‌متر: شدید

پزشک متخصص میزان افتادگی پلک‌های شما را تشخیص می‌دهد و با برداشتن مقداری از عضلات پلک بالایی، افتادگی پلک‌ها را از بین می‌برد. در این روش برش‌ها و بخیه‌ها در خطوط طبیعی پلک بالایی پنهان می‌شوند و هیچ اثری از زخم و اسکار روی پلک‌های شما باقی نمی‌ماند.

مراقبت های بعد از عمل بلفاروپلاستی ناشی از افتادگی پلک عصبی چیست؟

در مقاله‌ای از mskcc.org می‌خوانیم: بلفاروپلاستی یک عمل حساس است که در دوران نقاهت نیاز به مراقبت ویژه دارد. بلافاصله بعد از اتمام عمل، پوست شما شروع به بهبودی می‌کند. برای کمک به بهبودی پلک‌ها توصیه می‌کنیم نکات زیر را رعایت کنید:

  • در ۴۸ ساعت ابتدایی عمل از کمپرس سرد استفاده کنید.
  • از وارد کردن هرگونه فشار یا برخورد هرچیزی با پلک‌ها خودداری کنید.
  • در روزهای ابتدایی بعد از عمل هیچ فعالیتی انجام ندهید؛‌ حتی خم نشوید.
  • داروهای تجویزشده توسط پزشک را به‌طور مرتب مصرف کنید.
  • از مصرف الکل و دخانیات پرهیز کنید.

چرا کلینیک صدف انتخاب مناسبی برای درمان افتادگی پلک عصبی است؟

قبل از انجام بلفاروپلاستی باید در انتخاب یک کلینیک مناسب وسواس زیادی به خرج دهید؛ چرا که بلفاروپلاستی یک عمل بسیار حساس برای درمان افتادگی پلک عصبی است. کوچکترین مشکلی در انجام این عمل مهم می‌تواند مشکلات جبران‌ناپذیری برایتان به وجود آورد. کلینیک صدف از معتبرترین کلینک‌های پوست و مو است که سابقه‌ای طولانی (بیش از ۱۰ سال) در حوزه تحصصی پوست و مو دارد. این مجموعه با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت، انواع خدمات زیبایی را به مشتریان خود عرضه می‌دهد. درمان افتادگی پلک عصبی در این مجموعه توسط تیم پزشکی ماهر و به وسیله تجهیزات پیشرفته و متد روز دنیا انجام می‌شود. برای گرفتن مشاوره رایگان قبل و بعد از عمل می‌توانید به صورت شبانه‌روزی با تیم مشاوره کلینیک صدف تماس بگیرید.

سخن پایانی

افتادگی پلک همیشه ناشی از پیر شدن و بالا رفتن سن نیست. این عارضه ممکن است در اثر بیماری‌های خطرناکی مانند دیابت رخ بدهد. پس قبل از اینکه بخواهید به زیبایی پلک‌ها بپردازید، سعی کنید با یافتن پزشک مناسب و متخصص، علت افتادگی پلک را بررسی و برطرف کنید. بعد از آن می‌توانید با مراجعه به کلینیک صدف از خدمات زیبایی این مجموعه بهره‌مند شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر با همکاران ما تماس بگیرید.

Leave a Comment