شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
جلوگیری از ریزش مو

جلوگیری از ریزش مو با ۲۷ راهکار موثر

داشتن موهای پرپشت و خوش حالت همواره یکی از دلایل ظاهر زیبا و آراسته در زنان و مردان است. اما امروزه به دلایلی مختلفی چون تغذیه نامناسب، استرس زیاد، استفاده از مواد شیمیایی برای حالت دادن موها و… بسیاری از افراد به عارضه‌ی ریزش مو مبتلا می‌شوند. ریزش موی سر می‌تواند ارثی باشد یا می‌تواند در اثر عوامل بسیاری ایجاد شود. اما راه های جلوگیری از ریزش مو سر چیست؟ آیا ریزش مو راه درمان قطعی دارد؟ علائم ریزش موی سر چه هستند؟
اگر به دنبال پاسخ سوالات خود هستید تا انتها با ما همراه باشید.

فهرست مطالب پنهان
2 چطور از ریزش مو جلوگیری کنیم؟

علائم ریزش مو چیست؟

ریزش مو به صورت روزانه، یک امر عادی است. هر روز تعدادی از موهای ضعیف شده می‌ریزد و موهای جدید جایگزین آن می‌شوند. اما ریزش شدید، ریزش سکه‌ای، ریزش ناگهانی، ریزش ناحیه‌ای و… نمی‌توانند عادی باشند. اگر ریزش موی شما غیرعادی بود حتما برای بررسی بیشتر و جلوگیری از ریزش بیشتر به پزشک مراجعه کنید.

چطور از ریزش مو جلوگیری کنیم؟

با توجه به مطالب منتشر شده در healthline : اگر شما هم به ریزش موی سر مبتلا هستید و به دنبال راهی برای جلوگیری از ریزش مو هستید در ادامه با ما همراه باشید، تا با راه‌های جلوگیری از ریزش مو بیشتر آشنا شوید.

جلوگیری از ریزش مو

از شانه چوبی استفاده کنید

شانه کردن موها روی رشد موها و رویش موهای جدید تاثیر بسیاری دارد. بهتر است برای شانه کردن موهایتان به جای استفاده از شانه‌های پلاستیکی، از شانه چوبی استفاده کنید تا از بروز موخوره روی موهای سرتان جلوگیری کنید. با استفاده از شانه پهن و دندانه بزرگ موهای سر خود را یکبار شانه کنید. به هیچ عنوان در شانه زدن موهایتان زیاده‌روی نکنید، همین امر می‌تواند منجر به ضعیف شدن فولیکول‌های موی سر شود و ریزش مو را بیش از قبل کند.

از شامپوی مناسب موی خود استفاده کنید.

استفاده از شامپوی مناسب با موهای سرتان یکی از عوامل بسیار مهم است که می‌تواند در شدت ریزش موی سر تاثیرگذار باشد. اگر شما به صورت روزانه استحمام می‌کنید به هیچ عنوان نباید هر روز از شامپو استفاده کنید. شامپوها خود از مواد شیمیایی ساخته شده‌اند و استفاده روزانه از آن‌ها می‌تواند باعث ریزش مو شدید و ضعیف شدن ریشه موها شود. به همین دلیل بهتر است اگر به صورت روزانه و روتین شامپو استفاده می‌کنید برای سلامتی موهایتان میزان آن را کاهش دهید.

بیشتر بخوانید:

موثرترین درمان ریزش مو چیست؟

از روبالشتی ساتن یا ابریشم استفاده کنید

استفاده از روبالشتی‌های ساتن و ابریشمی احتمال بروز موخوره و وز شدن موها را کاهش می‌دهد. روبالشتی می‌تواند علاوه بر سلامت مو روی سلامت پوست صورت هم تاثیرگذار باشد.

بالشت ساتن

هر روز موهای خود را شانه کرده و ماساژ دهید

ماساژ موی سر می‌تواند تاثیر بسیاری روی سرعت رشد موها و سلامتی آن‌ها داشته باشد. اگر درست و اصولی پوست سر خود را ماساژ دهید، خون رسانی به بافت پوست سر افزایش پیدا می‌کند و همین موضوع می‌تواند منجر به بهبود گردش خون و تغذیه فولیکول‌های موی سر شود.

از حوله و وسایل شخصی خود استفاده کنید.

با توجه به محتوای منتشر شده در webmd: موها در طول روز با محیط اطراف تماس بسیاری دارند، به همین دلیل می‌توان آن را یکی از بخش‌های آسیب پذیر بدن معرفی کرد. موهای سر همانند سایر اعضای بدن می‌توانند به عفونت‌های قارچی هم مبتلا شوند، یکی از رایج‌ترین این عفونت‌ها عفونت قارچی تینه‌آکاپیتیس است. گروهی‌ها از قارچ‌ها به نام درماتوفیت‌ها که در فضای گرم و مرطوبی رشد می‌کنند به راحتی از یک فرد به فرد دیگر منتقل می‌شود. به همین دلیل است که نباید به هیچ وجه حوله، شانه یا حتی کش ‌مو و گل‌سر یکدیگر را استفاده کنید. یکی از شایع‌ترین علائم این عفونت ریزش سکه‌ای موی سر است. در مواردی که این بیماری حاد و شدید می‌شود، تب خفیف، بزرگ شدن غدد لنفاوی را به همراه دارد. به همین دلیل سعی کنید همیشه از حوله، کلاه و لوازم شخصی خود استفاده کنید.

موهای خیس را شانه نکنید و با اتو خشک نکنید

اجازه دهید موهایتان به طور طبیعی و با جریان هوای محیط خشک شوند. زمانی که موها خیس هستند به هیچ وجه با شانه، آن‌ها را شانه نکنید. فولیکول‌های مو در این زمان بسیار ضعیف هستند و با این کار شدت ریزش موهایتان بیش از قبل خواهد شد. شانه کردن موهای خیس می‌تواند باعث ایجاد الکتریسیته ساکن شود و موها شکننده‌تر از قبل شوند. بهترین زمان برای شانه کردن موها زمانی است که ۸۰ درصد موهایتان خشک شده باشد. برای خشک کردن آن هم نیازی به استفاده از سشوار یا اتو مو نیست اجازه دهید در تماس با دمای محیط خشک شود.

از ویتامین های مو استفاده کنید

موهای سر انسان به طور معمول ماهانه ۱۵ میلی‌متر رشد می‌کند. این موضوع می‌تواند بسیار ناراحت کننده باشد. اگر به دنبال تقویت رشد موهای سرتان هستید می‌توانید در کنار غذاهای خود از ویتامین استفاده کنید. ویتامین‌ها رشد موی سر را افزایش می‌دهند و با تقویت فولیول‌های مو منجر به بهبود رشد موها می‌شود.

از تونیک تقویت مو استفاده کنید

تونیک مو در اصل به صورت مایع است که می‌توانید روزانه از آن استفاده کنید. استفاده از تونیک باعث تقویت موی سر و بهبود سلامت پوست و فولیکول‌های مو می‌شود.

ماسک مو را فراموش نکنید

استفاده از ماسک‌های قبل از حمام یا بعد از حمام می‌تواند روی سلامتی موها و تقویت آن‌ها تاثیر بسیاری داشته باشد. بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند به جای استفاده از ماسک‌های شیمیایی از ماسک‌های خانگی که با روغن‌های گیاهی و طبیعی ساخته می‌شوند استفاده کنند. این ماسک‌ها در مقایسه با ماسک‌های شیمیایی موجود در بازار ممکن است کمی دیربازده باشند اما، در عوض استفاده از آن‌ها به موهای سر هیچگونه آسیبی وارد نمی‌کند.
ماسک مو علاوه بر تقویت فولیکول‌های موی سر می‌تواند موهای شما را بسیار درخشان‌تر و زیباتر از حالت قبل نشان دهد.

ماسک مو

قبل از حالت دادن به مو اسپری دو فاز استفاده کنید

اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که از سشوار و اتو مو استفاده زیادی می‌کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم، که قبل از آن از اسپری دوفاز استفاده کنید. به مرور زمان موها در اثر قرار گرفتن و تماس مستقیم با حرارت حساس و شکننده می‌شوند. از این رو برای ترمیم موهای آسیب دیده قبل از استفاده از سشوار، موهای خود را حتما با اسپری دو فاز اسپری کنید. این اسپری آبرسان بوده و رطوبت موجود در موها را حفظ می‌کند.

در هفته دو بار روغن تراپی انجام دهید

یکی دیگر از راه‌های درمان ریزش موی سر، روغن تراپی است. روغن تراپی می‌تواند منجر به تقویت پیاز مو و جلوگیری از خشکی پوست سر شود. بهتر است با استفاده از روغن‌های گیاهی این کار را دوبار در هفته انجام دهید.

در حمام از آب خیلی گرم برای شستن موهایتان استفاده نکنید و موهایتان را چنگ نزنید

استفاده از آب گرم برای شستشوی موهای سر می‌تواند در طولانی مدت ریشه موها را ضعیف کند. بهتر است برای شست و شوی موهای خود از آب ولرم استفاده کنید. به هیچ وجه موهای خود را چنگ نزنید تنها با ماساژ دادن می‌توانید به سلامت آن‌ها کمک کنید. چنگ زدن مو تنها باعث سست شدن ریشه موهای سر می‌شود.

مزوتراپی می‌تواند بسیار مفید باشد

یکی از راه‌های پزشکی و تایید شده برای درمان ریزش موی سر، مزوتراپی مو است. مزوتراپی می‌تواند با تحریک فولیکول‌های خواب، منجر به رشد موهای سر شود.

هزینه مزوتراپی مو

تغذیه خوب و کامل داشته باشید

نقش تغذیه در رشد موی سر بسیار پررنگ است. بدن هر فردی برای رشد به ویتامین، پروتئین، چربی و… نیاز دارد که باید از طریق موادغذایی و استفاده از مکمل‌ها تامین شود. اما کدام گروه غذایی را باید در برنامه غذایی خود بگنجانید تا روی سلامت موهایتان تاثیرگذار باشد؟ گروه‌های غذایی چون روی، منیزیم، سلنیوم، ویتامینB12،A، C، امگا۳، خشکبار، پروتئین، سبزیجات برگی، ماهی و… را باید در برنامه غذایی خود بگنجانید. رشد و سلامت موها ۵۰ درصد به عوامل بیرونی چون شامپو، نحوه مراقبت از موها، نحوه شستشو و… بستگی دارد و ۵۰ درصد هم به تغذیه‌ی داخلی آن وابسته است.

از استرس دوری کنید

یکی از مهم‌ترین عوارض داشتن استرس و اضطراب ریزش شدید و ناگهانی موی سر است. اگر به دلیل شغلی که دارید یا مشکلات خانوادگی خود استرس و اضطراب زیادی را تحمل می‌کنید، باید بگوییم که موهایتان به شدت در حال آسیب دیدن هستند. هر چه این استرس و اضطراب بیشتر شود، شدت ریزش موهای سر هم به مراتب بیشتر خواهد بود. با داشتن استرس علاوه بر اینکه فولیکول‌های مو ضعیف می‌شود، موها شکننده و نازک خواهند شد.
پس اگر به دنبال حفظ زیبایی ظاهر خود هستید به هیچ عنوان استرس، تنش، اضطراب را به خود راه ندهید. سعی کنید در مواقع بروز چنین حالتی با یک مشاور مشورت کنید و از تکنیک‌های کاهش استرس استفاده کنید. در بسیاری از مواقع استرس فرد به قدری شدت پیدا می‌کند که به یک بیماری به نام تریکوتیلومانیا یا در اصطلاح موکنی تبدیل می‌شود. فرد در اثر استرس زیاد تمام موهای سر خود را دانه دانه می‌کند. پس استرس اگر به موقع و درست درمان نشود می‌تواند باعث چنین عوارضی در فرد شود.

رژیم های غذایی غیر اصولی نگیرید

به هیچ عنوان رژیم غیراصولی و سرخود نگیرید. اگر اضافه وزن دارید یا لاغر هستید بهتر است برای درمان خود با پزشک تغذیه مشورت داشته باشید. پزشک تغذیه می‌تواند به بهترین شکل ممکن با استفاده از یک برنامه غذایی جامع و کامل شما را درمان کند. زمانی که رژیم شما غیراصولی باشد عوارض دیگری چون ریزش مو، نازک شدن ناخن‌ها، چروک شدن پوست صورت، سیاه شدن دور چشم و… می‌تواند به همراه داشته باشد.
نوشیدن آب کافی و به اندازه، در طول روز می‌تواند برای سلامتی موهای سر بسیار مفید باشد.

به بیماری های خود توجه داشته باشید

اگر بیمار هستید، حتما به داروهایی که می‌خورید توجه داشته باشید. در صورتی که با مصرف داروها ریزش موهایتان بیشتر شد، حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید. اما چه بیماری‌هایی می‌توانند منجر به ریزش شدید موی سر شود؟

تیروئید

زمانی که ساخت هورمون تیروئید در بدن، کم شود فرد دچار ریزش موی شدیدی خواهد شد. البته علاوه بر ریزش موی سر می‌تواند علائمی چون خشک شدن پوست، چاقی، پف کردن صورت، ضعف و خستگی و… را برای فرد به همراه داشته باشد.
اگر به پزشک مراجعه کنید برای درمان کم کاری تیروئید شما دارویی به نام لووتیروکسین را با دوز مشخصی برایتان تجویز می‌کند، با استفاده از آن علاوه بر متعادل کردن هورمون تیروئید می‌توان ریزش موی فرد را هم درمان کرد. بعد از چند ماه استفاده از این دارو ریزش موی فرد کمی بهبود پیدا خواهد کرد.

تخمدان پلی کیستیک

دلیل این بیماری می‌تواند افزایش ترشح هورمون‌های جنسی در دخترانی باشد که به سن بلوغ رسیده‌اند. در این بیماری هورمون‌های آندروژنی تعادل هورمون‌های جنسی فرد را به هم می‌زنند و همین موضوع می‌تواند باعث ایجاد اختلالاتی در بدن و عادت ماهانه فرد شود. علاوه بر این موضوع، افزایش وزن، آکنه، پرمو شدن بدن و… می‌تواند از دیگر علائم این بیماری باشد. در صورتی که با این علائم مواجه شدید بهتر است برای درمان به پزشک زنان مراجعه کنید تا از شدت گرفتن آن جلوگیری کند.

بیشتر بخوانید:

دلایل ریزش مو چیست؟

با تجویز پزشک ماینوکسیدیل استفاده کنید.

یکی از محصولات رایج و پرطرفدار ریزش موی سر برای آقایان و خانم‌ها که باید حتما، با دستور پزشک مصرف شود ماینوکسیدیل است. این محصول به دو شکل مایع و فوم در داروخانه‌ها عرضه شده و با مصرف آن در کمتر از ۶ ماه می‌توانید علاوه بر اینکه از ریزش موی سر خود جلوگیری کنید، تراکم موهای خود را بالا ببرید. ماینوکسیدیل ۲ یا ۵ درصد می‌تواند با تحریک فولیکول‌های موی سر موجب پرپشت شدن موهای شما شود.
برای استفاده از این محصول پرطرفدار حتما باید با پزشک پوست و مو مشورت کنید و در صورت صلاح‌دید از آن استفاده کنید.

مراقب داروهای مصرفی خود باشید.

در بسیاری از مواقع فرد به دلیل داشتن یک بیماری ممکن است داروهای خاصی مصرف کند، که عوارض این داروها می‌تواند ریزش موی سر باشد. معمولا داروهای شیمی درمانی، داروهای مربوط به بیماری سرطان می‌تواند از این دسته از داروها باشد که منجر به ریزش شدید موی سر می‌شود. با مصرف این داروها سلول‌های سریع‌التقسیم چون فولیکول‌های مو رها می‌شوند و فرد دچار ریزش موی شدید می‌شود، بلافاصله بعد از قطع دارو ریزش موی فرد متوقف خواهد شد. البته علاوه بر داروهای شیمی درمانی و پرتو درمانی، داروهای دیگری هستند که می‌توانند منجر به ریزش شدید موی سر شوند که می‌توان به داروهای ضدبارداری اشاره کرد. این داروها تعادل بین هورمون‌های بدن را در زنان از بین می‌برند و همین موضوع می‌تواند باعث ریزش ناگهانی و شدید موهای سر شود.
تعداد داروهایی که می‌توانند منجر به ریزش موی فرد شود بسیار زیاد است به همین دلیل، بهتر است قبل از مصرف دارو با پزشک در رابطه با این موضوع مشورت داشته باشید.

موهای خود را زیاد رنگ نکنید.

رنگ‌ها همه از مواد شیمیایی ساخته شده‌اند و استفاده مکرر از آن‌ها در برابر زیبایی که برای موها دارد می‌تواند بسیار آسیب زننده باشد.

رنگ مو در ریزش مو

کلام آخر

اگر دچار ریزش مو شدید و به دنبال راهی برای جلوگیری از ریزش مو هستید بی شک مطالعه این مقاله توانسته کمک بسیاری در این زمینه به شما کند. پس اگر علائم ریزش مو داشتید، ابتدا به پزشک متخصص مراجعه کنید و سعی کنید مراقبت و نگهداری بیشتری از موهای سرتان داشته باشید.

Leave a Comment