شماره بهره برداری ۱۹۰۴۲۴_۳

به اشتراک بگذارید
روش ترمیم مو

ترمیم مو چیست و چطور ریزش مو یا طاسی سر را درمان میکند؟

داشتن موهای پرپشت و سالم یکی از فاکتورهای مهم در زیبایی هر انسانی محسوب می‌شود و تاثیر به ‌سزایی در اعتمادبه‌نفس اشخاص دارد. اما ممکن است موهای سر به دلایل متعددی دچار ریزش و طاسی شده و به یکی از دغدغه‌های فرد تبدیل شوند. کاشت مو یک راه‌حل دائمی برای درمان کم‌پشتی و طاسی سر است؛ در این روش فولیکول‌های مو از بانک موی شخص برداشته شده و در ناحیه موردنظر کاشته می‌شود. اما همه افراد از بانک موی مناسبی برخوردار نیستند،‌ بنابراین کاشت مو هم برای آن‌ها امکان‌پذیر نیست. تنها راه جایگزین برای افرادی که به هر دلیلی نمی‌توانند کاشت مو انجام دهند، ترمیم مو است. در این مقاله به معرفی ترمیم مو، انواع روش‌های آن، هزینه ترمیم مو و هر آنچه که باید در مورد این عمل بدانید، می‌پردازیم. پس با ما همراه باشید.

دلایل ریزش مو چیست؟

ریزش مو یکی از متداول‌ترین دغدغه‌های افراد در سنین میان‌سالی و حتی جوانی است. این مشکل می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. از جمله مهم‌ترین دلایل ریزش مو عبارتند از: وراثت، رژیم غذایی، تغییرات هورمونی، بیماری‌های مختلف، بعضی درمان‌ها و داروهای خاص مانند شیمی درمانی، استرس و حالات روحی شدید و …

ترمیم مو چیست؟

کاشت مو بدون بانک مو امکان‌پذیر نیست؛ بنابراین افرادی که بانک مو ندارند یا شرایط انجام کاشت مو برای آن‌ها فراهم نیست،‌ می‌توانند از روش ترمیم مو برای پوشاندن قسمت‌های طاس سر استفاده کنند. در این روش موهای مصنوعی روی یک شبکه شبیه‌سازی شده به پوست سر قرار گرفته و با استفاده از کراتین‌های گیاهی روی سر ثابت می‌شوند. همان‌طور که معلوم است این روش هیچ نیازی به بانک مو ندارد و قسمت‌های خالی سر بدون هیچ محدودیتی و با هر تراکمی می‌توانند تحت پوشش قرار بگیرند.

ترمیم مو برای چه کسانی مناسب است؟

به‌طورکلی تمام اشخاصی که موهای زیادی را از دست داده‌اند و از بانک موی مناسبی برخوردار نیستند،‌ می‌توانند از ترمیم مو برای رفع طاسی خود کمک بگیرند. ترمیم مو تنها راه‌حل رفع طاسی سر برای افرادی است که دارای بیماری‌های خودایمنی هستند یا در اثر درمان‌های خاص مانند شیمی‌درمانی و پرتودرمانی تمام موهای خود را از دست داده‌اند.

معرفی انواع روشهای ترمیم مو

ترمیم مو روش‌های گوناگونی دارد. در تمام این روش‌ها متخصص از تارهای موی مصنوعی به ‌جای موهای طبیعی بیمار استفاده می‌کند. این روش‌ها عبارتند از:

انواع روش های ترمیم مو

ترمیم مو به روش PRP

PRP یا پلاسمای غنی از پلاکت ماده‌ای است که تزریق آن موجب بهبود رشد موهای سر می‌شود. براساس یک مطالعه معتبر از سایت (ncbi.nlm.nih) مقدار خون گرفته شده ۲۰ میلی‌لیتر بوده که کمی بیشتر از یک قاشق چای‌خوری است. با استفاده از سانتریفیوژ اجزای خون را جدا کرده و پلاسمای آن را به محل مورد نظر تزریق می‌کنند.

در این روش از خون خود فرد استفاده شده و هیچ چیز دیگری وارد بدن نمی‌شود؛ بنابراین یکی از ایمن‌ترین راه‌های غربالگری خون است. پلاکت درمانی با افزایش خون‌رسانی به قسمت وسط سر، از ریزش مو جلوگیری کرده و باعث تحریک پوست و موی سر می‌شود. بعد از استفاده از این تکنیک،‌ از حداقل دو هفته تا حداکثر دو ماه اولین نشانه‌های رشد مو روی سر فرد ظاهر می‌شود.

رشد مو با ترمیم به روش PRP به‌ طور قطعی ثابت نشده و سازمان غذا و داروی آمریکا هم آن را تایید نکرده ‌است. بااین‌حال، ورزشکاران مشهوری مانند تایگر وودز و رافائل نادال (ستاره تنیس) از این تزریقات برای کمک به بهبود آسیب‌ها استفاده می‌کنند. به‌علاوه، براساس گزارش مرکز ملی بیوتکنولوژی از سال ۲۰۱۴ تزریق PRP در درمان آلوپسی آندروژنیک (طاسی الگوی مردانه) موثر بوده است.

ترمیم مو به روش HRT

ترمیم مو به روش HRT یکی از پیشرفته‌ترین روش‌های ترمیم مو در ایران و جهان است. کشورهایی مانند کانادا و اوکراین از آن به ‌عنوان استانداردترین روش ترمیم مو یاد می‌کنند. در ترمیم مو به روش HRT یک لایه نازک از پوست سر فرد ساخته می‌شود. سپس مناسب‌ترین تارهای مو را با توجه به رنگ، جنس و حالت موهای بیمار و همچنین فرم صورت و رنگ چشم‌های او انتخاب کرده و روی این لایه نازک تعبیه می‌کنند. در نهایت لایه شبیه‌سازی شده را با استفاده از کراتین‌های گیاهی روی پوست سر ثابت می‌کنند.

ترمیم مو به این روش عوارض ناشی از کاشت مو مانند خون‌ریزی و جای زخم را ندارد. استفاده از رنگ، مش، فر و همچنین رفتن به استخر،‌ سونا و حمام بعد از ترمیم مو به روش HRT امکان‌پذیر است. البته طبیعی نبودن موها، امکان ایجاد قارچ‌های پوستی و عفونت، نیاز به ترمیم مجدد، عدم رشد موها و هزینه بالای ترمیم و نگهداری از جمله معایب ترمیم مو به روش HRT است.

ترمیم مو به روش HRT

ترمیم مو به روش  SUT

در ابتدا لازم است بدانید که روشی به نام SUT برای ترمیم مو وجود ندارد. ‌SUT یکی از جدیدترین و بهترین روش‌های کاشت مو است. در این تکنیک تمام مراحل کاشت مو یعنی برداشت فولیکول‌ها، آماده‌سازی و کاشت آن‌ها با استفاده از دستگاه‌های تمام اتوماتیک و تحت نظارت پزشک انجام می‌شود. کاشت مو به روش SUT یک عمل بدون جراحی، خو‌نریزی و درد است که دوره نقاهت آن بسیار کوتاه بوده و هیچ جای زخمی روی پوست سر به جا نمی‌گذارد. بنابراین ترمیم مو به روش SUT امکان‌پذیر نیست. قیمت کاشت مو در این روش با توجه به دائمی بودن آن مناسب است.

ترمیم مو با استفاده از الیاف نانو

ترمیم مو با استفاده از الیاف نانو یکی از جدیدترین روش‌های ترمیم مو است که نیازی به بانک موی فرد ندارد. در این روش، بیمار تارهای مصنوعی مو را بر اساس سلیقه خود انتخاب می‌کند. این تارها از جنس الیاف نانو هستند که پس از قرار دادن در پوست سر برای بیمار ایجاد حساسیت نمی‌کنند.

پروتز مو بدون درد و خون‌ریزی است و می‌تواند برای تمام نواحی سر که دچار ریزش مو شده‌ است، مورد استفاده قرار گیرد. موهای ترمیم‌یافته به این روش قابلیت رنگ‌پذیری، اتو و فر کردن را دارند و بعد از گذشت زمان کمی از عمل ورود به حمام و استخر بلامانع است.

ترمیم مو با الیاف نانو

بهترین روش ترمیم مو کدام است؟

بهترین روش ترمیم مو در حال حاضر ترمیم مو به روش HRT است. این روش تقریبا کاشت مو مصنوعی است. تمام افراد اعم از زنان،‌ مردان و حتی کودکان می‌توانند از این روش برای ترمیم موهای خود استفاده کنند. این روش نیازی به عمل جراحی ندارد. با وجود اینکه از بانک موی خود فرد در این تکنیک استفاده نمی‌شود،‌ اما نتیجه کاملا طبیعی است. چرا که تارهای مورد استفاده از بین موهای طبیعی هم‌رنگ، هم‌جنس و هم‌نوع با موهای طبیعی فرد انتخاب می‌شود.

ترمیم مو به روش HRT را می‌توان در وسعت‌های مختلف و در زیر پوست، بالای پوست یا حتی لابه‌لای سایر موها انجام داد. این روش به‌راحتی و در یک جلسه قابل انجام و دوره نقاهت آن هم بسیار کوتاه است؛ به‌طوری که برای فرد هیچ محدودیتی برای حمام، استخر و انجام فعالیت‌های گوناگون وجود ندارد. استفاده از رنگ، ژل، تافت، سشوار و سایر حالت‌دهنده‌های مو برای موهای ترمیم‌یافته به روش HRT هیچ مانعی ندارد. عمر مفید ترمیم مو با این تکنیک تقریبا دو سال است که با رعایت نکات لازم، عمر مفید آن بیشتر هم خواهد شد.

مزایا و معایب ترمیم مو

ترمیم مو به‌ عنوان تنها راه‌حل رفع طاسی سر برای افراد بدون بانک مو دارای مزایای بسیار و معایب کمی است. مزایای این عمل عبارتند از:

مزایای ترمیم مو

  • عدم نیاز به بانک مو: افرادی که بانک موی مناسبی ندارند یا به هر دلیلی مایل به انجام کاشت موی طبیعی نیستند، می‌توانند به راحتی از این روش برای پرپشت کردن موهای خود استفاده کنند.
  • فاقد عوارض جانبی: ترمیم مو یک روش غیرجراحی و بدون درد و خون‌ریزی برای رفع طاسی سر است. عوارض ناشی از کاشت مو مانند بروز عفونت، ایجاد زخم، خونریزی، خطرات بی‌هوشی و … در ترمیم مو وجود ندارد. تنها مورد احتمالی بروز حساسیت‌های ناشی از چسب‌های بی‌کیفیت است که با مراجعه به کلینیک‌های معتبر کاملا قابل پیش‌گیری است.
  • نتیجه فوری: نتیجه ترمیم مو فورا و بدون نیاز به صبر قابل مشاهده است. برخلاف داروها یا روش‌های کاشت مو که نیاز به حداقل چهار ماه صبر دارد تا رویش اولیه ظاهر شود، فرایند انجام ترمیم مو سریع و آسان بوده و نتیجه آن بلافاصله بعد از اتمام نمایان می‌شود.
  • قابلیت بازگشت: ترمیم مو یک عمل کاملا برگشت‌پذیر است. بدین صورت که فرد در صورت عدم رضایت از نتیجه می‌تواند نسبت به برداشت آن اقدام کند و روی ظاهر سر خود کنترل کامل دارد. اما در پیوندهای دائمی مو اگر فرد از ظاهر خود ناراضی باشد، تقریبا هیچ‌کاری از دستش برنمی‌آید.
  • امکان ایجاد تغییر در موهای ترمیم‌شده: تارهای مویی که قرار است برای ترمیم انتخاب شود، کاملا مطابق با سلیقه مشتری و در رنگ‌ها،‌ حالت‌ها، طول و تراکم مختلف است. بعد از انجام ترمیم هم این موها قابلیت رنگ‌پذیری،‌ اتو، حالت‌دهی و استفاده از ژل و تافت و … دارند.

معایب ترمیم مو

باوجود مزایای بسیار ترمیم مو معایبی هم به همراه دارد که عبارتند از:

  • نگهداری مداوم: موهای ترمیم‌شده برای طولانی‌تر شدن عمر مفیدشان نیاز به نگهداری و توجه دارند.
  • ترمیم مجدد: ترمیم مو یک عمل دائمی نیست و موهای ترمیم‌شده بعد از گذشت پنج ماه ممکن است ظاهر اولیه را نداشته باشند. بنابراین لازم است دوباره نسبت به ترمیم مو اقدام کنید.
  • عدم رشد: موهای ترمیم‌یافته قابلیت رشد ندارد. اگر ترمیم مو در قسمتی از سر انجام شده، سایر موهای طبیعی باید به‌طور مداوم اصلاح و هم‌اندازه موهای ترمیم‌شده شوند.

هزینه ترمیم مو چقدر است؟

هزینه ترمیم مو به موارد مختلف بستگی دارد. مهم‌ترین عامل در قیمت ترمیم مو بانک موی مورد استفاده در ترمیم است. کیفیت این تارها نقش مهمی در تعیین قیمت دارد. برخی از موسسات غیرمجاز ممکن است از تارهای بی‌کیفیت و غیراستاندارد برای ترمیم استفاده کنند که ضمن پایین بودن قیمت آن خطراتی جدی به همراه خواهد داشت. همچنین ابزار و وسایلی که در فرایند ترمیم مو استفاده می‌شود هم از دیگر عوامل تاثیرگذار است. در نهایت ممکن است بسته به هرکدام از این عوامل قیمت ترمیم مو در کلینیک‌ها و با روش‌های مختلف متفاوت باشد. با توجه به دائمی نبودن ترمیم مو، هزینه‌های نگهداری آن ممکن است در طولانی‌مدت بیشتر از حد انتظار باشد.

آیا ترمیم مو پس از کاشت مو امکان‌پذیر است؟

بله؛ اگر نتیجه کاشت مو مورد رضایت مشتری نباشد و هنوز هم قسمت‌های طاس و کم‌پشت روی سر موجود باشد یا فولیکول‌های کاشته شده دچار ریزش شوند، می‌توان از ترمیم مو استفاده کرد. درصورتی که ایراد و کوتاهی از جانب کلینیک صدف باشد، این مجموعه تمام یا بخش زیادی از هزینه ترمیم مو را تقبل می‌کند. ترمیم مو پس از کاشت مو بدین صورت است که حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرفت به ‌صورت IT برداشته شده و در لابه‌لای موها مجددا کاشته می‌شود.

به علاوه از روش‌های تقویت و ترمیم بعد از کاشت مو زنان استفاده می‌شود تا موهای آنها سریعتر بلند شود.

چرا کلینیک صدف بهترین انتخاب برای ترمیم مو است؟

کلینیک صدف با داشتن مجوز رسمی از وزارت بهداشت و رعایت کامل استانداردها و اصول بهداشتی یکی از مطمئن‌ترین و بهترین کلینیک‌های تخصصی پوست و مو در تهران است. این کلینیک در طول بیش از ۱۰ سال خدمت خود با استفاده از تجهیزات روز دنیا شامل دستگاه‌ها و روش نوین آمریکایی موفق به ارائه خدمت به بیش از ۴۰ هزار مشتری شده‌است به‌طوری‌که ۹۸ درصد آنان از نتیجه عمل خود کاملا راضی بوده‌اند.

در کلینیک صدف بعد از انجام هر عمل یک بیمه‌نامه ایران به مشتری ارائه شده و درصورت عدم رضایت مشتری از نتیجه، حمایت و ضمانت مجموعه صدف تا زمان جلب رضایت او ادامه خواهد داشت. بیمه‌نامه ایران متعهد می‌شود که اگر کاشت مو با موفقیت انجام نشده و بیش از ۵۰ درصد موهای کاشته‌شده دچار ریزش شوند، به شرط آن‌که قصور از جانب کلینیک باشد، ۵۰ درصد هزینه را به مشتری برگرداند. همچنین مشاوره آنلاین و تلفنی (قبل و بعد از عمل) و پاسخگویی ۲۴ ساعته از دیگر خدمات کلینیک صدف به مشتریان خود است.

کلام آخر

ریزش مو یکی از رایج‌ترین دغدغه‌های افراد جامعه است که در اثر تغذیه، وراثت، تغییر هورمون، بالارفتن سن و… رخ می‌دهد. با کاشت مو می‌توان این دغدغه را برای همیشه از میان برد. اما شرط لازم برای کاشت مو داشتن بانک مو است. همه افراد از بانک موی مناسب برای کاشت مو برخوردار نیستند یا به هر دلیلی نمی‌توانند کاشت مو انجام دهند. اینجاست که ترمیم مو به ‌عنوان یک راه‌حل جایگزین مطرح می‌شود. ترمیم مو با روش‌های گوناگون مثل PRP یا مزوتراپی و … تقریبا برای تمام افراد قابل انجام است. در این مقاله به معرفی کامل ترمیم مو پرداختیم و شما را با تمام نکات مهم آن آشنا کردیم. درصورتی که تجربه ترمیم مو دارید، با ما و سایر مخاطبان به اشتراک بگذارید.

سوالات متداول

در چه شرایطی از ترمیم مو به‌ جای کاشت مو استفاده می‌شود؟

کاشت مو یک راه‌حل دائمی برای درمان ریزش مو است و برای انجام نیاز به بانک موی مناسب دارد. اگر شخصی بانک موی مناسبی نداشته باشد و به هردلیلی مورد مناسبی برای کاشت مو نباشد، می‌تواند از ترمیم مو به ‌عنوان یک راه‌حل جایگزین استفاده کند. از طرفی بعضی افراد به‌ خاطر عوارض احتمالی کاشت مو مایل به انجام آن نبوده و یک روش با دردسر کمتر را ترجیح می‌دهند،‌ بنابراین در این شرایط ترمیم مو به‌ عنوان یک انتخاب مناسب برای رفع طاسی سر مطرح می‌شود.

ترمیم مو برای چه افرادی مناسب نیست؟

از آنجایی که ترمیم مو هیچ‌گونه عوارضی به همراه ندارد،‌ تقریبا برای تمام افراد در تمام سنین مناسب است. حتی بیمارات قبلی و دیابتی هم درصورت استفاده از این روش با هیچ مشکلی روبه‌رو نخواهند شد. اما افرادی که دارای بیماری‌های مختلف پوستی در قسمت سر هستند، باید قبل از انجام ترمیم مو به درمان آن بپردازند. چرا که ممکن است ترمیم مو باعث تشدید بیماری شده یا جلوی درمان آن را بگیرد.

بعد از ترمیم مو چه مراقبت‌هایی لازم است؟

ترمیم مو نیاز به هیچ مراقبت خاصی ندارد. ولی برای افزایش طول عمر مفید موهای کاشته‌شده لازم است به خوبی از آن‌ها مراقبت شود. به‌ عنوان مثال هنگام شستشو نباید فشار زیادی به موها وارد شود؛ زیرا این کار باعث کشیده شدن آن‌ها شده و دوامشان را کاهش می‌دهد. همچنین در روزهای ابتدایی بعد از ترمیم مو از انجام فعالیت‌های سنگین و رفتن به استخر خودداری کنید. استفاده از ژل، تافت، سشوار و … هیچ‌گونه ممنوعیتی نداشته ولی بهتر است برای افزایش دوام موها از سشوار کشیدن مدام خودداری کنید.

موهای ترمیم‌شده را هرچند وقت یکبار می‌توان تعویض کرد؟

در ترمیم مو لازم است فرد هرچند ماه یک بار (معمولا ۳ تا ۵ ماه) به پزشک مراجعه کرده و موهای ترمیمی یا کراتینه‌های ترمیم را تعویض کند. این کار لزوما نیازی به مراجعه به پزشک ندارد و خود فرد می‌تواند با تهیه و تعویض چسب از شل شدن و جدا شدن تارهای مو جلوگیری کند. این چسب‌های کراتینه کاملا گیاهی بوده و هیچ آسیبی به پوست و موی سر وارد نمی‌کنند. البته برای این کار باید از قبل آموزش‌های لازم را کسب کنید.

طول عمر ترمیم مو چقدر است؟

عمر مفید ترمیم مو به عوامل مختلفی از جمله روش انجام آن، کیفیت تارهای مورد استفاده و نگهداری از آن‌ها بستگی دارد. متوسط عمر مفید ترمیم مو ۲ تا ۳ سال است. ولی اگر با روش‌های استاندارد و مواد باکیفیت انجام شود، عمر موهای ترمیم‌شده به ۴ تا ۵ سال هم خواهد رسید.

 

 

 

 

 

Leave a Comment